Αν επιχειρήσουμε να «διαβάσουμε» τη ζωή του σήμερα, από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram και 512 αναρτήσεις, θα ανακαλύψουμε ένα ζωντανό ημερολόγιο σε συνέχειες. Με φωτογραφίες και λέξεις. Πώς επικοινωνεί σήμερα ή μέχρι πρότινος (η τελευταία ανάρτηση ήταν τον Δεκέμβριο του 2022) ο Αλέξης Γεωργούλης με τους… θαυμαστές και τις θαυμάστριές του; Προμοτάρει εκδηλώσεις, όπως αυτή με θέμα «Ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη σημασία του πολιτισμού στην Ευρώπη». Ανεβάζει βίντεο ως πρεσβευτής του «Fashion Revolution Greece» και του «Raise your voice Festival», γιατί ένας ηθοποιός οφείλει να προστατεύει και τη βιομηχανία μόδας. Φωτογραφήθηκε όμως και πίσω από τα κάγκελα, για να δηλώσει: «Η εμπορία ανθρώπων περιλαμβάνει τη χρήση βίας, απάτης ή και εξαναγκασμού για την εξασφάλιση από τους διακινητές καταναγκαστικής εργασίας ή εμπορικής σεξουαλικής πράξης».

Η Νία Βαρντάλος

____________2023-04-23__5_56_53___
Θα τον δούμε όμως και ως influencer και μοντέλο, με γκρι κοστούμι χωρίς γραβάτα, και τη σχετική λεζάντα: «Στη Θεσσαλονίκη δεν μπορείς να πας για δουλειά και να μη διασκεδάσεις το ταξίδι σου στο 100%», Με τη Nία Βαρντάλος (με την οποία συμπρωταγωνίστησε στο φιλμ «Έρωτας αλά ελληνικά»), να βάζει μία «φωτιά» στα σχόλια, για το πόσο «hot» είναι. Η ελληνικής καταγωγής ηθοποιός και σκηνοθέτρια, γνωστή στο ευρύ κοινό από την επιτυχία τού «Γάμος αλά ελληνικά», του γράφει κάτω από φωτογραφία του, όταν μιλάει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Είμαι τόσο περήφανη. Μπράβο Αλέξης», προσθέτοντας και μία κόκκινη καρδιά, αυτή τη φορά. Ενώ σε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία του με κιθάρα και μούσι, η Νία Βαρντάλος γράφει: «Σ’ αγαπώ κίτρινο κότα μου». Ίσως ξέρει κάτι παραπάνω… Δεν θα μάθουμε αν συνεχίζει να νιώθει το ίδιο και σήμερα για τον φίλο της «Αlexis». Ο ίδιος έχει γράψει για τη σχέση τους στο παρελθόν, εκθειάζοντας την «υπέροχη συνεργασία», την «υπέροχη φιλία που γεννήθηκε μέσα στον χώρο εργασίας», «υπέροχες στιγμές, με γερά συναισθήματα γεμάτα φως», όταν ήταν όλα ακόμη… υπέροχα. Για να συμπληρώσει: «Σκοπός του ηθοποιού είναι η αναζήτηση της αλήθειας. Αλλά η τέχνη είναι μικρογραφία της κοινωνίας. Έχει όλα τα χρώματα, σκοτάδια αλλά έχει και φως, αυταπάρνηση, αγάπη», με ανάλογα hashtags για να αυξάνονται και οι followers. Μαζί και οι ψηφοφόροι στο παιχνίδι της επικοινωνίας. Προσθέστε και 14.443 likes για να έχετε μια πιο συνολική εικόνα.

Η ψυχή της κοινωνίας

____________2023-04-23__5_56_49___
Ο Αλέξης Γεωργούλης θα ανεβάσει και βίντεο με τη Μελίνα Μερκούρη και τη φράση «Ο πολιτισμός είναι η ψυχή της κοινωνίας», μία τούρτα στα γενέθλια της Μαρίας Σολωμού, με σχετικό βίντεο και τον ίδιο να ακούγεται να λέει: «Έλα Μαράκι μου να σε φιλήσω πάλι, είσαι λάιβ». Kάπου εκεί θα εντοπίσουμε και μια κοινή φωτογραφία με τον Μίκη Θεοδωράκη, από τη συνάντηση, όπως γράφει ενδεικτικά, «ενόψει της πρωτοβουλίας μου: ‘‘Τέχνη, πολιτική και κοινωνία - Όταν οι καλλιτέχνες αλλάζουν τον κόσμο’’», για να ευχηθεί στον Έλληνα συνθέτη, «καλό ταξίδι» και «καλό παράδεισο», όταν εκείνος έφυγε από τη ζωή, για να συγκεντρώσει 13.010 likes. Έχει αποχαιρετήσει με τον δικό του τρόπο και τον Ένιο Μορικόνε, τον Κώστα Βουτσά, την Κική Δημουλά, τον Θάνο Μικρούτσικο… Δεν κρύβει τα συναισθήματά του. Όπως όταν μοιράζεται με τους διαδικτυακούς φίλους του, σε διαφορετικά σημεία του πλανήτη, τη φράση «η διαβούλευση στο ΕΚ μέσω διαδικτύου από μεσογειακό #ΜΕP μοιάζει με προπόνηση κινεζικών πολεμικών τεχνών», κι ένα αυθόρμητο πορτρέτο του, στο οποίο χειρονομεί έντονα μπροστά στον υπολογιστή. Mάλλον δεν θα χρειαστούμε ψυχολόγους να αναλύσουν τη γλώσσα του σώματος και τις εκφράσεις στο πρόσωπό του. Θα τον δούμε να φωτογραφίζεται στο χιόνι, να ποζάρει προφίλ στο Βέλγιο με το κινητό του, στο Στρασβούργο και το Λονδίνο, με καπέλο και γυαλιά ηλίου στο Μαϊάμι, να φοράει ένα «όμορφο φούτερ» για να βοηθήσει τους «χνουδωτούς μας φίλους», δηλαδή, τα αδέσποτα, να «διαφημίζει» από αυτοκίνητα και εταιρεία κινητής τηλεφωνίας μέχρι παγωτό με γεύση βανίλια, μούσλι και μπουκιές βρώμης για πρωινό και αναψυκτικό με στέβια!. Ποζάρει με την κιθάρα του στην ελληνική εξοχή, μπροστά στο τζάκι, με δεκανίκια, το κουτάβι του, τη μηχανή του, ενώ έχει φωτογραφηθεί και ημίγυμνος σε μια σπηλιά, με έναν συλλεκτικό πορτοκαλί Σκαραβαίο, με τις συμπρωταγωνίστριές του στο θέατρο. «Ευχαριστώ το θέατρο, γιατί μέσα από έναν μοναχικό δρόμο με έμαθε να σκέφτομαι το ‘‘Εμείς’’».

Απροσδόκητο

____________2023-04-23__5_55_57___
Υπάρχει όμως και ο Αλέξης Γεωργούλης στο «Your Face Sounds Familiar», «ένα απροσδόκητο τηλεοπτικό ταξίδι», σύμφωνα με τον ίδιο, ποζάροντας με παρτενέρ τη Μαρία Μπεκατώρου και τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου. Φρόντισε να ανεβάσει στιγμιότυπα και από ταξιδιωτική εκπομπή για την Κέρκυρα. Σκηνές από τη σειρά του ITV «Οικογένεια Ντάρελ». Και το έργο «Ζητείται ψεύτης», την παράσταση στην οποία συμμετείχε. Τον είδαμε και στη γενέτειρά του, τη Λάρισα, με τον Γιάννη Φλωρινιώτη. Να προωθεί κοινωνικά μηνύματα. Αγέλαστος και θυμωμένος αυτή τη φορά. Σε διαφορετικό ρόλο, μιλώντας με πάθος για την ενδοοικογενειακή βία. «Μίλα! Είμαστε δίπλα σου! Η βία κατά των γυναικών είναι μια επαίσχυντη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων…». Και σε καλοκαιρινή πόζα με γυαλιά ηλίου ξαπλωμένο στην πετσέτα του… «Sometimes swimsuits are unnecessary» ή «ορισμένες φορές τα μαγιό είναι… άχρηστα».