Μίνι διακοπές στην Ελλάδα έκανε αυτές τις ηµέρες η δρ. Maye Musk, fashion icon, διαιτολόγος, µοντέλο, επιχειρηµατίας, συγγραφέας και... ευρέως δηµοφιλής, ως γυναίκα πρότυπο και µητέρα του επιχειρηµατία Elon Musk.

1_2
Στους πολλαπλούς ρόλους της ζωής της έρχεται να προστεθεί άλλος ένας: αυτός της µασκότ της Σαντορίνης και του τουρισµού πολυτελείας, καθώς συµµετείχε στο πρώτο συνέδριο για τον τουρισµό πολυτελείας στη Σαντορίνη, µε τίτλο «The Luxury Side of Greece», αποδεχόµενη την πρόσκληση της Ελλης Σπυροπούλου, διοργανώτριας του συνεδρίου. ∆εν ήταν εύκολο να πει το «ναι», όµως το έκανε και όχι µόνο επισφράγισε µε την παρουσία της τους σκοπούς του συνεδρίου, αλλά είναι έτοιµη να ανοίξει τη δική της σελίδα στην τουριστική αγορά. Σύµφωνα µε πληροφορίες του «S», η οικογένεια Musk φλερτάρει εντόνως µε µια επένδυση στον ελληνικό τουρισµό, ωστόσο για την ώρα δεν είναι επιβεβαιωµένο αν θα ξεκινήσει από τη Σαντορίνη.

«Οι Ελληνες είναι φιλόξενοι»

«Οι Ελληνες είναι φιλόξενοι, γενναιόδωροι και πάντα εξυπηρετικοί», λέει η Maye Musk, υποσχόµενη πως θα επισκεφθεί ξανά τη Σαντορίνη αλλά και άλλους ελληνικούς προορισµούς. Συνοµιλώντας µε την Ελλη Σπυροπούλου, που είχε την ιδέα του συνεδρίου αλλά και της επίσκεψης της M. Musk, δεν διστάζει να µοιραστεί µε το κοινό ένα σύντοµο βιογραφικό, µε στοιχεία που αναφέρει στο βιβλίο της «A woman makes a plan», το οποίο κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Penguin Random House και ήδη είναι best seller σε είκοσι χώρες. Στη σύγχρονη Ελληνίδα που περνά δύσκολα, είτε στα προσωπικά είτε στα επαγγελµατικά, η Musk ένα πράγµα έχει να πει: «Στη ζωή ποτέ δεν ξέρουµε τι µας επιφυλάσσει το µέλλον, όµως δεν γίνεται τίποτα χωρίς περιπέτεια». Η ίδια, άλλωστε, κατάφερε µε αργά, αλλά τακτικά βήµατα να φτιάξει την περιουσία της. Μπορεί να µοιάζει ψέµα ή υπερβολή για εκείνους που δεν ξέρουν τον βίο της, όµως κάποτε ένα απλό γεύµα µε κοτόπουλο ήταν για τη Musk µια πολυτέλεια, που για αρκετό διάστηµα είχε στερηθεί.

2_2
Με τον επιχειρηματία της Golden Yachts («O’Pari»), Π. Δράγνη, και τη διοργανώτρια του 1ου Συνεδρίου για τον Τουρισμό Πολυτελείας, Ελλη Σπυροπούλου

«Σε ηλικία 31 ετών έφυγα από τον γάµο µου µε τρία παιδιά (σ.σ.: Elon, Kimbal και Tosca), πράγµα που δεν ήταν σύνηθες για εκείνη την εποχή (σ.σ.: Τέλη της δεκαετίας του ’70). Ωστόσο, είχα δύο επιλογές: Είτε θα καθόµουν να κακοποιούµαι είτε θα ξεκινούσα µια νέα ζωή, στην οποία εν γνώσει µου δεν θα είχα αυτοπεποίθηση και θα ήµουν αρχικά φοβισµένη. Αλλά, πιστέψτε µε, τελικά ήταν πολύ, πολύ καλύτερα από το να είµαι παντρεµένη!», διηγείται και τονίζει πως το κλειδί για την επιτυχία και τη δύναµη στη ζωή είναι να διατηρεί κανείς µια βάση. Για εκείνη ήταν η διαιτολογία και κατά καιρούς το µόντελινγκ. Αλλωστε, στην πασαρέλα βρέθηκε έφηβη, στα 15 της, ενώ ήδη στα 21 της χρόνια είχε εντρυφήσει στην επιστήµη και τη διαιτολογία.

3_3
Mε τον Λευτέρη Λαζάρου

Μέσω του μόντελινγκ

«Ως διαιτολόγος, ήξερα πώς να θρέψω τα παιδιά µου υγιεινά και µε χαµηλό κόστος. Οµως όταν άρχισα να έχω ακόµη περισσότερη δουλειά ως διαιτολόγος, αλλά και µέσω του µόντελινγκ, καταφέραµε να µπορούµε να τρώµε κοτόπουλο µία φορά την εβδοµάδα και να χαιρόµαστε τις µικρές πολυτέλειες της ζωής», συνεχίζει.

Η ζωή και η πορεία της στις πασαρέλες, ο «κρυφός» σύμμαχός της και οι φήμες για επενδύσεις της οικογένειας στην Ελλάδα


Η Μusk κατάφερε να σπάσει το φράγµα ακόµα και στο µόντελινγκ, που όχι µόνο έχει ηµεροµηνία λήξης ως επάγγελµα, αλλά, όπως λέει, ακόµα και η ηλικία των 28 ετών θεωρείται ακατάλληλη. «∆εν µε ένοιαζε που µε αποκαλούσαν ηλικιωµένο µοντέλο. Με πλήρωναν! Ούτε που στα 42 µου πόζαρα ως γιαγιά. Με πλήρωναν!». Κρυφός σύµµαχος της εικόνας της ήταν, πάντα, η σωστή διατροφή. Γι’ αυτό ακόµα και σήµερα, στα 75 της χρόνια, παραµένει ενεργή και λέει σε όλους: «Its Great To Be 75». Αλλωστε, η µητέρα της σταµάτησε να εργάζεται στην ηλικία των 96 ετών!

4_2
H Μusk με την Ελλη Σπυροπούλου κατά τη διάρκεια της συζήτησής τους στο συνέδριο της Santo Wines

Κατά τη διαμονή της…

Το βράδυ του Σαββάτου 29 Απριλίου, η Maye Musk αποχώρησε από τις εγκαταστάσεις του Santo Wines, στον Πύργο Σαντορίνης, όπου έλαβε χώρα το 1ο Συνέδριο για τον Τουρισµό Πολυτελείας, και, συνοδευόµενη από άνδρες της ασφάλειάς της και από την Ελληνική Αστυνοµία, κατευθύνθηκε προς το εστιατόριο «Βαρούλκο» του Λευτέρη Λαζάρου. Εκεί γεύτηκε το µενού που ο ίδιος ο σεφ της µαγείρεψε και το οποίο µεταξύ άλλων περιλάµβανε τη δηµοφιλή σούπα του και γεύσεις µε θηραϊκά προϊόντα. Η Musk έµεινε στο «Celestia Grand Executive Villas», στο Φηροστεφάνι της Σαντορίνης, από όπου έφυγε µε τις καλύτερες εντυπώσεις. Την επόµενη ηµέρα είχε την ευκαιρία να απολαύσει τον γύρο του νησιού µε σκάφος της Caldera Yachting και στη συνέχεια έκανε ειδική φωτογράφηση για το περιοδικό «Instyle», ποζάροντας µε ρούχα από γαλλικούς οίκους µόδας.

5
Η Maye Musk με τη διοργανώτρια του 1ου Συνεδρίου για τον Τουρισμό Πολυτελείας, Ελλη Σπυροπούλου, σε μίνι κρουαζιέρα με τη θαλαμηγό «O’Pari» όπου γεύτηκε αχινούς κατευθείαν από τη θάλασσα
6

Το βράδυ της Κυριακής δείπνησε µε τον δήµαρχο Θήρας, Αντώνη Σιγάλα, στο εστιατόριο «Ναός», στην Οία. Τη ∆ευτέρα 1η Μαΐου η Musk αναχώρησε µε τη θαλαµηγό «Ο’Pari» για µια µίνι κρουαζιέρα σε Κυκλάδες και Αργοσαρωνικό µε τη συνοδεία του Πάρη ∆ράγνη, της συζύγου του και της Ελλης Σπυροπούλου. Εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα από την απλότητα του Πόρου και της Υδρας, νησιών που είδε για πρώτη φορά στη ζωή της. Eφυγε από την Ελλάδα την Τετάρτη 3 Μαΐου µε πτήση της Emirates, ανυποµονώντας, όπως είπε, να ξανάρθει. Και µάλιστα... σύντοµα.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 6/5/23