Η 38χρονη Ρεγγίνα Μακέδου, που είναι γυµνάστρια, τα τελευταία τρία χρόνια παλεύει µε τη λευχαιµία, ενώ πέρυσι έκανε µεταµόσχευση µυελού των οστών. Ζει στην Καβάλα και πρόσφατα απασχόλησε το ∆ιαδίκτυο µε το βίντεο που ανέβασε στο TikTok σχετικά µε τις δηλώσεις του κ. Σπ. Πνευµατικού όσον αφορά το κόστος για τις θεραπείες καρκινοπαθών σε τελικό στάδιο. Η ίδια µιλάει στο «Secret» για το τηλεφώνηµα που δέχθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την ασθένειά της και τον αγώνα της, µε στόχο να ενηµερώσει τον κόσµο για τη δωρεά µυελού των οστών.

9
Πώς αποφάσισες να κάνεις βίντεο στο TikTok για τις δηλώσεις του κ. Πνευµατικού;

Αρχικά µου έστειλαν στο Instagram πολλοί καρκινοπαθείς µηνύµατα λέγοντάς µου: «Ρεγγίνα, είδες τις δηλώσεις του κ. Πνευµατικού;». Και µου έστειλαν το άρθρο. Ο,τι µου στέλνουν το ψάχνω πολύ, για να δω αν είναι αλήθεια ή όχι. Οπότε έψαξα να βρω το απόσπασµα της εκποµπής, για να ξέρω ακριβώς τα λόγια του. Οταν τα άκουσα, χωρίς να το σκεφτώ δεύτερη φορά, πήρα το κινητό, εκφράζοντας τη σκέψη που είχα εκείνη τη στιγµή.

Ο κ. Πνευµατικός δήλωσε ότι θα παραιτηθεί αν βγει.

Αυτό έγινε έπειτα από παρότρυνση του κ. Μητσοτάκη, µετά προφανώς την κατακραυγή όλων, όχι µόνο τη δική µου. Αν θέλετε την προσωπική µου άποψη, θα έπρεπε να παραιτηθεί και από τον Ιατρικό Σύλλογο.

Αν είχες µπροστά σου τον κ. Πνευµατικό, τι θα του έλεγες;

∆εν θα ήθελα να τον έχω µπροστά µου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πότε σε πήρε τηλέφωνο;

Αρχικά µαζί µου επικοινώνησε ο σύλλογος «Win cancer», που µου είπε ότι θέλει να επικοινωνήσει µαζί µου ο κ. Μητσοτάκης και µε ρώτησαν αν θέλω να δώσουν το τηλέφωνό µου. Με πήραν από το γραφείο του κυρίου Μητσοτάκη και µε ρώτησαν αν θέλω να επικοινωνήσει µαζί µου ο ίδιος. Είπα «ναι» και µε πήρε τηλέφωνο.

Μου είπε ότι στόχος του είναι όλοι οι καρκινοπαθείς να παίρνουν όλα τα φάρμακα που χρειάζονται, ανεξαρτήτως σταδίου


Τι σου είπε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχατε;

Αρχικά µε ρώτησε αν είµαι καλά. Ηταν πάρα πολύ ευγενικός και ανθρώπινος. Μου είπε ότι είναι κάθετα αντίθετος µε τις δηλώσεις του κ. Πνευµατικού και γι’ αυτό του ζήτησε να παραιτηθεί αµέσως µετά τις εκλογές. Μου είπε ότι στόχος του είναι όλοι οι καρκινοπαθείς να παίρνουν όλα τα φάρµακα που χρειάζονται, ανεξάρτητα από το στάδιο στο οποίο βρίσκονται και για όσο τα χρειάζονται.

Περίµενες να σε πάρει τηλέφωνο;

Η αλήθεια είναι ότι δεν περίµενα να µε πάρει τηλέφωνο. Ηταν µια ευχάριστη έκπληξη να επικοινωνήσει ο πρώην πρωθυπουργός µε έναν απλό πολίτη.

Εσύ πότε ήρθες αντιµέτωπη µε τον καρκίνο;

Το 2020 διαγνώστηκα µε οξεία µυελογενή λευχαιµία. Το 2022 υποτροπίασα και χρειάστηκε µεταµόσχευση µυελού των οστών. Μετά από έναν πολύ δύσκολο χρόνο, µε απόλυτη ειλικρίνεια θα σου πω ότι χρωστάω τη ζωή µου στον δότη µου και στους γιατρούς µου. Η κλινική που µε περιέθαλψε είναι η αιµατολογική κλινική «Στοργή» στο νοσοκοµείο «Παπανικολάου» Θεσσαλονίκης.

Με απόλυτη ειλικρίνεια θα σου πω ότι χρωστάω τη ζωή μου στον δότη μου και στους γιατρούς μου


Ποιος είναι ο στόχος σου;

Θέλω να µάθει ο κόσµος για µένα ότι από την ηµέρα που νόσησα στόχος µου είναι να ενηµερώνω τον κόσµο για το πώς να γίνουν δότες µυελού των οστών, να δίνουν αίµα και αιµοπετάλια. Να λέω επίσης στον κόσµο, γιατί δυστυχώς αυτό ξύπνησε εµένα, ότι δεν χρειάζεται να µας συµβεί κάτι κακό για να γίνουµε καλύτεροι άνθρωποι. Ως καρκινοπαθής και ως άνθρωπος που έχω περάσει τρία χρόνια µέσα στα δηµόσια νοσοκοµεία, σέβοµαι και αγαπώ υπερβολικά τους γιατρούς και τους νοσηλευτές µου. Μακάρι να ήταν όλοι σαν αυτούς και εύχοµαι πάντα για το καλύτερο.

* Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 17/6