Ο Μπαράκ Ομπάμα, η σύζυγός του Μισέλ και οι κόρες τους Μάλια και Σάσα πέρασαν λίγες ημέρες στην χώρα μας, όχι μόνο για την εκδήλωση του προγράμματος Obama Foundation Leaders, αλλά και για ολιγοήμερες διακοπές με την οικογένεια του διάσημου ηθοποιού του Χόλιγουντ, που διατηρεί σπίτι στην Αντίπαρο, Τόμ Χάνκς.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, με την οικογένειά του ενθουσιάστηκαν και για την ιδιωτική, νυχτερινή ξενάγησή τους στην Ακρόπολη και το μουσείο της το βράδυ της Τετάρτης.

Την ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης πραγματοποίησε ο γενικός διευθυντής του, Νικόλαος Σταμπολίδης. Μετά την επίσκεψη στο μουσείο ακολούθησε ιδιωτική ξενάγηση στην Ακρόπολη, την οποία πραγματοποίησε ο Μιχαήλ Λεφαντζής, προϊστάμενος του Τμήματος Αρχαιολογικών Έργων και Μελετών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών. Νωρίτερα την Τετάρτη, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε με περισσότερους από 100 μετανάστες από διάφορα μέρη του κόσμου κατά τη διάρκεια συνάντησης της πρωτοβουλίας Obama Foundation Leaders σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, ενώ το απόγευμα της Πέμπτης μίλησε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο πλαίσιο του Συνεδρίου της Nostos.

Λίγες ημέρες πριν ο ίδιος με την οικογένειά του φιλοξενήθηκε στην Αντίπαρο, από το ζεύγος Τομ Χανκς και Ρίτα Γουίλσον.  Ο Μπάρακ Ομπάμα μαζί με τη Μισέλ και τα παιδιά τους επισκέφτηκαν και τη Σίφνο όπου μετέβησαν με φουσκωτό, με την ίδια παρέα.

Με το ίδιο αυτό σκάφος επισκέφθηκαν και απομονωμένες παραλίες στα γύρω νησιά αλλά και παραλίες της Σίφνου όπου δεν υπάρχει πρόσβαση με αυτοκίνητο.