Ο Δημήτρης Αντωνιάδης είναι ο πρωταθλητής Ελλάδας στην ποδηλασία, που συνάντησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και μαζί με τα ποδήλατά τους ανέβηκαν έως την κορυφή του Χορτιάτη, στο καταφύγιο. Ο 30χρονος αθλητής, που έχει λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, μιλάει στα «Π» για τη συνάντησή του με τον Κ. Μητσοτάκη και αποκαλύπτει τι του έκανε εντύπωση. Παράλληλα, αναφέρεται στους επόμενους στόχους του, αλλά και στο τι του αρέσει να μαγειρεύει.

Θέλουμε να μας πεις πώς προέκυψε να κάνετε ποδηλασία με τον πρόεδρο της Ν.Δ.

Από έναν κοινό φίλο, ο οποίος μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι ο πρωθυπουργός θέλει να κάνει μια βόλτα με το ποδήλατό του σε κάποια από τα βουνά της Θεσσαλονίκης. Στην αρχή δεν τον πίστεψα τον φίλο μου, μετά όμως μου εξήγησε και έτσι πρότεινα να πάμε στο βουνό Χορτιάτη, το οποίο γνωρίζω πάρα πολύ καλά, γιατί κάνω εκεί προπονήσεις από μικρός.

Ποια ήταν η διαδρομή σας;

Ξεκινήσαμε με τα ποδήλατα από το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής και μέσα από χωματόδρομους και μονοπάτια ο στόχος μας ήταν να φτάσουμε στην κορυφή του Χορτιάτη, στο καταφύγιο.

1_4
Κατά τη διάρκεια της διαδρομής τι σου είπε ο Κ. Μητσοτάκης;

Σχολίασε αρκετές φορές το δάσος, γιατί του άρεσε πολύ, και κάναμε συζήτηση για το ότι το συγκεκριμένο δάσος έχει πολύ μεγάλες προοπτικές για ποδηλασία σε όλους τους τομείς.

Είναι καλός στην ποδηλασία;

Είναι πολύ καλός. Εχει αρκετά καλή τεχνική οδήγησης και επίσης φάνηκε ότι είναι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση, αφού το 90% της διαδρομής ήταν ανηφόρα. Η προπόνησή μας διήρκεσε λίγο πάνω από δύο ώρες. Ηταν πολύ ευχάριστος και πολύ καλή η παρέα του.

Τι σου έκανε εντύπωση στον Κ. Μητσοτάκη;

Μου έκανε εντύπωση ότι ήταν πολύ άνετος απέναντί μας. Φαινόταν σαν να αισθάνεται οικεία μαζί μας.

Πες μας λίγα πράγματα για σένα.

Είμαι 30 χρόνων. Ποδηλασία σε ομάδα κάνω από 5 ετών, αγωνίστηκα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016, έχω κερδίσει επτά φορές το βαλκανικό πρωτάθλημα mountain bike και έχω βγει πρωταθλητής Ελλάδος πάνω από 12 φορές. Αυτή την περίοδο είμαι ο προπονητής της ποδηλατικής ομάδας Α.Σ. Μαχητές Πεύκων, στη Θεσσαλονίκη.

Ποιος είναι ο επόμενος στόχος σου;

Γενικά ο επόμενος στόχος είναι μια πολύ καλή διάκριση σε παγκόσμιο κύπελλο και άμεσα το πανελλήνιο πρωτάθλημα, που είναι σε ενάμιση μήνα. Εκτός από προπονητής, το βασικό είναι ότι είμαι αθλητής, που κάνει πρωταθλητισμό ακόμη.

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που έχεις αντιμετωπίσει έως σήμερα στην ποδηλασία;

Ηταν το 2021, όταν δύο εβδομάδες πριν αγωνιστώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, ενώ είχα πάρει την πρόκριση, με απέρριψαν χωρίς κάποιο σοβαρό επιχείρημα.

2_6

Σκέφτηκες τότε να τα παρατήσεις;

Ναι, αρκετές φορές, αλλά μέσα σε 2-3 μέρες το μετάνιωσα και συνέχισα ακόμα πιο δυνατά.

Ποιες είναι οι δυσκολίες που έχεις αντιμετωπίσει ως πρωταθλητής Ελλάδος στην ποδηλασία;

Παρά τη μεγάλη στήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, για να μπορέσεις να προχωρήσεις ψηλά, χρειάζονται και επιπλέον χορηγοί, κάτι που είναι πολύ δύσκολο. Θέλω να πω δημόσια «ευχαριστώ» σε όσους χορηγούς με στηρίζουν αυτή τη στιγμή.

Εχεις χόμπι;

Ναι, έχω. Είναι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός στο κομμάτι του αυτοκινήτου. Παίρνω μέρος σε αγωνιστικές διοργανώσεις στο αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών.

Η προπόνησή μας διήρκεσε λίγο πάνω από δύο ώρες. Ηταν πολύ ευχάριστος και πολύ καλή η παρέα του. Μου έκανε εντύπωση ότι ήταν πολύ άνετος απέναντί μας


Ποιο είναι το πιο δύσκολο μέρος όπου έχεις κάνει ποδήλατο;

Ηταν το 2011, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ελβετία, στην περιοχή Champery. Εβρεχε πολύ και είχε αρκετή λάσπη. Η συγκεκριμένη διαδρομή θεωρείται μέχρι και σήμερα από τις πιο δύσκολες πίστες του κόσμου.

Τι μουσική ακούς;

Μικρός έκανα επτά χρόνια κλασικό πιάνο. Ακούω απ’ όλα τα είδη μουσικής, δεν έχω κάτι στάνταρ.

Μαγειρεύεις;

Ναι, μου αρέσει να μαγειρεύω, αλλά το καλύτερό μου είναι το ψήσιμο στη φωτιά, να καλώ φίλους και να τρώμε όλοι μαζί.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» στις 24/6