Η έναρξη του πρωταθλήματος έχει πάντα μεγάλο ενδιαφέρον. Είναι αυτή η γλυκιά προσμονή για την εκκίνηση της κούρσας και πώς θα εξελιχθεί αυτή. Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει για τον Ολυμπιακό, ο οποίος ξεκινάει μια πορεία κόντρα στον νεοφώτιστο Πανσερραϊκό, με νέο προπονητή, άλλη φιλοσοφία, ακόμα και στις μεταγραφές και με τον κόσμο να επιθυμεί να τον δει ξανά στον θρόνο του πρωταθλητή.

Το έργο δεν θα είναι εύκολο. Για την ακρίβεια, ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγάλος. Εδώ μπαίνει ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, ο οποίος καλείται να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στον δρόμο της επιτυχίας. Για τον ίδιο είναι μια νέα πρόκληση και για τον Ολυμπιακό το ίδιο. Εμπιστεύτηκε το... τιμόνι του σε έναν προπονητή από τους πλέον ανερχόμενους στην Ισπανία, που ωστόσο έχει την πίεση της δημιουργίας νέας ομάδας, κάνοντας παράλληλα πρωταθλητισμό.

Η άμυνα

Για όσους γνωρίζουν τον Ισπανό προπονητή, τίποτα δεν μπορεί να τον αγχώσει. Παρά μόνο να τον εκνευρίσει. Τι θα μπορούσε να ήταν αυτό; Να μην ακολουθήσουν οι παίκτες την τακτική που τους εξήγησε για τον τρόπο που θα αντιμετωπίσουν τον εκάστοτε αντίπαλο. Είναι όμως και ο ίδιος το τιμώμενο πρόσωπο. Και τα «στοιχήματα» που πρέπει να κερδίσει αρκετά. Πρώτο από όλα είναι να μπορέσει να δέσει την αμυντική λειτουργία των «ερυθρόλευκων». Στο περσινό πρωτάθλημα ήταν ένα από τα πολλά «αγκάθια» της ομάδας.

Στοίχισε βαθμούς σε πολλές αναμετρήσεις και ήταν μία από τις αιτίες που βγήκε εκτός κούρσας του πρωταθλήματος. Με βάση όσα έχουν φανεί μέχρι στιγμής, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έχει κάνει πολλή δουλειά στην αμυντική λειτουργία. Εκτός αυτού, είναι αλλαγμένα τα τρία από τα τέσσερα πρόσωπα που συνθέτουν την άμυνα. Οι Ρέτσος, Φρέιρε, Κίνι σε πρώτη φάση είναι οι «νέοι» στους οποίους βασίζεται ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, μαζί με τον σταθερό Ροντινέι και τον Πασχαλάκη κάτω από τα γκολπόστ.

Ο άξονας

Το άλλο μεγάλο θέμα είναι να βρει επιτέλους δημιουργία από τον άξονά του. Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα που είχε πέρυσι ο Ολυμπιακός.

Οι Ιμπόρα, Μαντί Καμαρά και ο ανανεωμένος Φορτούνης σε πρώτη φάση υπόσχονται ότι θα παρουσιάσουν κάτι διαφορετικό. Σε πρώτη φάση, γιατί ο Ολυμπιακός θα ενισχυθεί σε πολλές θέσεις από το κέντρο και μπροστά και θα αλλάξουν πολλά πράγματα.

Υπάρχουν όμως και τα προσωπικά «στοιχήματα» για τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Ο 42χρονος προπονητής κάθεται στον πάγκο μιας ομάδας όπου η πίεση για τίτλους, σε συνδυασμό με καλό ποδόσφαιρο, είναι… σήμα κατατεθέν. Ο πρωταθλητισμός στη ζωή του μπήκε όταν ήταν με τη Γρανάδα, αλλά για να την ανεβάσει στα «μεγάλα σαλόνια» της Ισπανίας. Από εκεί και πέρα, όλα έγιναν χωρίς άγχος, δηλαδή οι δύο δυνατές πορείες στη La Liga και η πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League.

Από το μηδέν

Τώρα όλα είναι διαφορετικά, αφού πρέπει να δημιουργήσει ομάδα από το μηδέν και να την οδηγήσει σε τίτλους. Πρόκληση που καθόλου δεν του δημιουργεί ψυχολογική πίεση. Την έχει βάλει για τα καλά στο μυαλό του και είναι έτοιμος να ξεκινήσει την κούρσα του πρωταθλήματος, στην οποία θα πρέπει να κερδίσει και τον απαιτητικό κόσμο της ομάδας. Και επειδή η πρώτη εντύπωση είναι και σημαντική, η πρώτη πεντάδα αγώνων θα είναι κομβική. Μέσα σε αυτήν ο Ολυμπιακός έχει δύο εξορμήσεις.

Συγκεκριμένα τη 2η αγωνιστική θα βρεθεί στο Περιστέρι για το ματς με τον Ατρόμητο. Και την 4η αγωνιστική στη Νέα Φιλαδέλφεια για το πρώτο ντέρμπι, αυτό με την ΑΕΚ. Αν ο Θρύλος καταφέρει να έχει τις μικρότερες δυνατές απώλειες ή, ακόμα καλύτερα, αν καταφέρει να κάνει 5/5, θα είναι το πρώτο μήνυμα για τον τίτλο. Το οποίο θα καρπωθεί όλη η ομάδα και πολύ περισσότερο ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Γιατί ξεκίνησε να δημιουργεί μια ομάδα στην οποία πολλές καλές μεταγραφές θα έχουν γίνει στο φινάλε του καλοκαιρινού παζαριού.

Ο Ολυμπιακός του Ντιέγκο Μαρτίνεθ ξεκινάει το πρωτάθλημα με τα «πρέπει» και τα «θέλω» του να είναι πολλά. Ο Ισπανός προπονητής από την προετοιμασία έδειξε ότι μπήκε στο πνεύμα της ομάδας. Το έδειξε με τις δηλώσεις του, αλλά και στην πορεία με τη δουλειά του. Ήταν καλά μελετημένος και τώρα μπαίνει στα… δύσκολα, αφού το πρωτάθλημα είναι μια κούρσα με πολλά εμπόδια, τα οποία καλείται να ξεπεράσει, φτιάχνοντας παράλληλα και την ομάδα του μέλλοντος.

Ο χρόνος είναι αυτός που θα δείξει αν τα καταφέρει, όμως τα πρώτα μηνύματα είναι άκρως ενθαρρυντικά. Κάνοντας μια αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν, από τους προκατόχους ο Πέδρο Μαρτίνς είχε καταφέρει γρήγορα να φτιάξει ανταγωνιστική ομάδα. Έστω και αν την πρώτη του χρονιά στην ομάδα έχασε τη μάχη του τίτλου. Βέβαια εκείνη την περίοδο ο ΠΑΟΚ ήταν ο αντίπαλος. Φέτος ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγαλύτερος και ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έχει σαφώς πιο δύσκολο έργο.