Μεγάλο ντόρο έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες ο Στέφανος Κασσελάκης, καθώς προτού καν ανακοινώσει επίσημα την κάθοδό του στη μάχη για τη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, κατάφερε να προκαλέσει το ενδιαφέρον του κόσμου, που θέλει να μάθει ποιος πραγματικά είναι και κυρίως τι ακριβώς θέλει να πετύχει.

Κάποιες απαντήσεις φρόντισε να δώσει, ο ίδιος μέσα από το διάρκειας τεσσάρων λεπτών και είκοσι ενός δευτερολέπτων βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα προκειμένου να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτό, αναφέρεται στον εαυτό του, στη ζωή του, μιλώντας για τους γονείς του, τα παιδικά του χρόνια, την οικονομική του επιφάνεια, τις σπουδές του, το σύντροφό του, αλλά και για το τι είναι αυτό που πρεσβεύει η δική του υποψηφιότητα.

Το βίντεο παρουσίασης

«Γεννήθηκα σε μία χώρα με κληρονόμους πρωθυπουργούς, σε μια οικογένεια με αυτοδημιούργητους γονείς» μας συστήνεται αρχικά, με διάθεση να αφήσει υπονοούμενα για το νυν πρωθυπουργό, προσθέτοντας ότι το μέλλον του προδιαγραφόταν λαμπρό, καθώς η εταιρεία του πατέρα του «μεγάλωσε κι εγώ βρέθηκα να μεγαλώνω στην Εκάλη», αλλά όλα άλλαξαν όταν «το παραδικαστικό κύκλωμα χτύπησε τους γονείς μου και τους πήρε ό,τι είχαν και δεν είχαν», χωρίς να εξηγεί πώς μπλέχτηκαν.

«Έτσι, στα 14 μου βρέθηκα μόνος μου στην Αμερική. Όχι για πολυτέλεια. Από ανάγκη» προχωρά τη διήγησή του για την πορεία του ως οικονομικού μετανάστη, ενώ δηλώνει ότι «ήμουν τυχερός που ένα από τα παλαιότερα σχολεία των ΗΠΑ μού έδωσε πλήρη υποτροφία. Και αργότερα, η υποτροφία Ανδρέα Δρακόπουλου μου επέτρεψε να φοιτήσω στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια».

Η τύχη συνέχισε να του χαμογελά, καθώς πρόβαλε ως παράσημο το γεγονός ότι «το 2009, στα 21 μου, εν μέσω οικονομικής κρίσης, βρήκα δουλειά στην Goldman Sachs και είδα από κοντά τι είναι κεφάλαιο. Το να αγοράζεις τον κόπο του άλλου φτηνά. Το πόση αλαζονεία φέρνει το χρήμα». Γι’ αυτό και δηλώνει ότι «άφησα αυτή τη δουλειά. Πήρα δάνειο με προσωπική εγγύηση και τρία χρόνια μετά κατάφερα να μπω στην ποντοπόρο ναυτιλία. Διαχειριζόμενος ρίσκο όλο το 24ωρο». Φράση που προκάλεσε απορίες και σκωπτικά σχόλια, καθώς φαίνεται περίεργο στη χώρα μας -και όχι μόνο- να μπορεί κάποιος νέος να λάβει δάνειο προκειμένου να αγοράσει πλοία, ενώ οι περισσότεροι αναρωτιούνται τι ακριβώς σημαίνει «προσωπική εγγύηση».

Ο σύντροφός του

Είναι, βέβαια, ερωτήματα που θα κληθεί να απαντήσει, καθώς εκείνος προτίμησε να περάσει στο επόμενο θέμα και να «παντρέψει» τις δουλειές με την προσωπική ζωή.

«Μετά από πολύ ιδρώτα, πήρα μια μεγάλη οικονομική ανάσα. Αλλά υπάρχει μια άλλη ανάσα, πολύ πιο σημαντική» έσπευσε να δηλώσει κι έδειξε ότι γι’ αυτό το ζήτημα θέλει να δώσει εξηγήσεις. «Είναι η ανάσα της ελευθερίας. Γνώρισα τον Τάιλερ στα 31 μου. Νοσοκόμος στις ΜΕΘ, ξαγρυπνούσε δίπλα στους ασθενείς, ενώ έκανε το διδακτορικό του με το φως της ημέρας. Και όπως είχα δει από τους γονείς μου στα εύκολα και στα δύσκολα, όταν βρίσκεις έναν άνθρωπο καλύτερο από σένα, κάνεις ό,τι μπορείς να τον κρατήσεις, ό,τι και να λένε οι άλλοι» τόνισε για το σύντροφό του. Θέλησε μάλιστα να δείξει ότι δεν έχει εμμονή με τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, λέγοντας: «Δεν έχω γκέι ατζέντα. Έχω ανθρώπινη ατζέντα», με προτάσεις που «τις διαβάσατε πριν από μερικές μέρες, που -όπως υποστηρίζει- άλλοι φοβούνται να τις πουν».

Κι ενώ οι περισσότεροι αρχίζουν τώρα σιγά-σιγά να τον μαθαίνουν, ο Στέφανος Κασσελάκης έγινε γνωστός όταν πρόσφατα σε τηλεοπτική εκπομπή είχε κάνει coming out! Κάποιοι, λοιπόν, τον έμαθαν μέσα από την τηλεοπτική αντιπαράθεσή του με βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, όταν σε ερώτηση για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας έδωσε την αποστομωτική απάντηση: «Δεν είναι η άποψή μου, είναι η ζωή μου... Είμαι υποδεέστερος άνθρωπος εγώ από εσάς;».

Όπως είχε εξομολογηθεί σε παλαιότερη συνέντευξή του, κατάλαβε πως είναι ομοφυλόφιλος περίπου στην ηλικία των 16 ετών. Το πρώτο coming out, ωστόσο, το έκανε στην ηλικία των 31, όταν το είχε εξομολογηθεί στο σύντροφό του, πλέον, Τάιλερ. Οι δυο τους, μάλιστα, έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης στην Αμερική, ενώ σκέφτονται να αποκτήσουν και παιδιά μέσω παρένθετης μητέρας.

Η υποψηφιότητα

Όσον αφορά στις πολιτικές εξελίξεις, έγινε το πέμπτο πρόσωπο που μπήκε στην κούρσα για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος μετά τους Έφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδη Τσακαλώτο, Νίκο Παππά και Στέφανο Τζουμάκα. Η νέα υποψηφιότητα έρχεται λίγες μόλις ημέρες πριν από την έναρξη του Διαρκούς Συνεδρίου (2 Σεπτεμβρίου) δημιουργώντας νέα δεδομένα.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Ontime