«Περίπτωση χωρίς ελπίδα» χαρακτηρίζει τη διατήρηση του Μίκαελ Σουμάχερ στη ζωή στενός φίλος της οικογένειας.

Δέκα χρόνια μετά το τραγικό ατύχημα στο σκι, που τον άφησε κλινήρη σε καθεστώς μόνιμης κατ’ οίκον περίθαλψης, ο στενός φίλος του και δημοσιογράφος της F1 Ρότζερ Μπενουά δεν αφήνει περιθώρια καμίας ανάκαμψης του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, σε συνέντευξή του στην ελβετική εφημερίδα «Blick».

Ο Μπενουά αρνήθηκε να μιλήσει πιο συγκεκριμένα για την κατάσταση του Σουμάχερ, όμως επανέλαβε αυτό που είχε πει ο γιος του, Μικ, σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του, το 2022.

«Υπάρχει μόνο μία απάντηση σε αυτή την ερώτηση (σ.σ.: πώς είναι) και είναι αυτή που έδωσε ο γιος του, Μικ: “Θα έδινα τα πάντα για να μιλήσω στον μπαμπά”. Αυτή η φράση λέει τα πάντα για το πώς τα πάει ο πατέρας του για πάνω από 3.500 ημέρες. Μια υπόθεση χωρίς ελπίδα».

Ο γιος του Σουμάχερ, Mικ, που ακολουθεί τα χνάρια του και είναι πλέον εφεδρικός πιλότος για τη Mercedes και τη McLaren, δήλωσε πέρυσι: «Νομίζω ότι ο μπαμπάς κι εγώ θα καταλαβαινόμασταν με διαφορετικό τρόπο τώρα. Θα είχαμε πολύ περισσότερα να συζητήσουμε, εκεί βρίσκεται το μυαλό μου τις περισσότερες φορές, σκέφτομαι ότι θα ήταν πολύ ωραίο. Θα εγκατέλειπα τα πάντα μόνο γι’ αυτό. Αυτές οι στιγμές που πολλοί άνθρωποι έχουν με τους γονείς τους δεν υπάρχουν πια».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Ontime