Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια. Η σχέση τους, εδώ και 21 χρόνια, γίνεται όλο και πιο δυνατή. Ο λόγος για τον υπουργό Επικρατείας, Μάκη Βορίδη, και τη γοητευτική σύζυγό του και παιδίατρο, ∆ανάη Βορίδη-Μιχελάκου. Γνωρίστηκαν τον Οκτώβριο του 2002 σε προεκλογική συγκέντρωση του πολιτικού, όταν η ∆ανάη είχε πάει µαζί µε τη µητέρα της, Λέλα. Σήµερα το «Secret» παρουσιάζει αποκλειστικά το φωτογραφικό άλµπουµ του γάµου τους. Παντρεύτηκαν στις 22 Ιανουαρίου του 2015 στον Aγιο ∆ιονύσιο, στο Κολωνάκι, µε κουµπάρο τον πρώην ευρωβουλευτή του Λεπέν, Καρλ Λανγκ.

Η ∆ανάη Βορίδη µάς µιλάει, µάλιστα, για την περιπετειώδη γνωριµία της µε τον δηµοφιλή πολιτικό. «Είχα πάει να πάρω τη µητέρα µου έπειτα από εφηµερία που είχα στο νοσοκοµείο, όταν έκανα ειδικότητα. Την περίµενα στο αυτοκίνητο. Οµως, καθώς την περίµενα, µου κέντρισε το ενδιαφέρον ο λόγος του Μάκη και γι’ αυτό βγήκα να δω ποιος είναι ο Βορίδης. Μόλις τον είδα, µαγεύτηκα, όχι µόνο από το περιεχόµενο του λόγου του. Ηταν και ο άνθρωπος που µου κέντρισε το ενδιαφέρον».

Δανάη Βορίδη: Ο Μάκης είναι δίπλα μου και με στηρίζει σε κάθε μου επιλογή



Η ∆ανάη Βορίδη θεωρείται µία από τις πιο καλοντυµένες γυναίκες πολιτικών. Μάλιστα, στον γάµο της είχε επιλέξει µια δηµιουργία του αείµνηστου Μιχάλη Ασλάνη. «Επέλεξα, φυσικά, δηµιουργία Ελληνα σχεδιαστή. Ηταν πολύ κοµψό και απλό».

voridis-1
1. Στις 22 Ιανουαρίου 2015 η Δανάη και ο Μάκης Βορίδης ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου, έχοντας κουμπάρο τον πρώην ευρωβουλευτή Καρλ Λανγκ

Η ίδια, µε το χιούµορ που τη διακρίνει, µας είπε, όταν τη ρωτήσαµε αν του πάτησε το πόδι: «Ο Μάκης µού είχε πει “µην τολµήσεις να µου πατήσεις το πόδι, γιατί θα φύγω”» και συνέχισε λέγοντάς µας ότι «από τότε, σε όποιον γάµο πάµε, του πατάω το πόδι και γελάµε».

voridis-3
3. Οκτώ χρόνια έγγαμης ζωής έχουν συμπληρώσει η Δανάη και ο Μάκης Βορίδης

Το ζευγάρι έχει αποκτήσει δύο παιδιά, τον 16χρονο Τίτο και τη 10χρονη Λέλα. Η ∆ανάη, εκτός από την Ιατρική, την οποία υπηρετεί µε απόλυτο σεβασµό τα τελευταία χρόνια, έχει αφιερωθεί και στα κοινά. Είναι εκλεγµένη πρόεδρος της 7ης ∆ιαµερισµατικής Κοινότητας του ∆ήµου Αθηναίων στην παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη, «Αθήνα Ψηλά». Αυτή τη φορά, όµως, είναι υποψήφια δηµοτική σύµβουλος για τον ∆ήµο Αθηναίων µε την ίδια παράταξη.

voridis_2
2. Το ζευγάρι Βορίδη με τη μικρή κόρη τους, Λέλα

Τη ρωτήσαµε αν το µικρόβιο της πολιτικής το κόλλησε από τον σύζυγό της. «Η ενασχόληση µε τον δήµο για µένα δεν είναι πολιτική, είναι προσφορά. Πρέπει να θέλουµε και να ζούµε σε µια πόλη καθαρή, φωτεινή, όπου να µη µένει κανένας πίσω, να υπάρχει πρόσβαση για όλους στα σχολεία, στα ιατρεία, παντού. Να υπάρχει στέγη και τροφή. Είναι ένα έργο που ξεκίνησε ο δήµαρχός µας το 2019 µε µεγάλη επιτυχία και θέλουµε να το συνεχίσουµε και να πάµε ακόµα πιο ψηλά την Αθήνα». Η ίδια, ως παιδίατρος, µάλιστα, τονίζει το ενδιαφέρον της για τα παιδιά. «Σκοπός µας είναι να υπάρχει, µέχρι να ολοκληρωθεί η επόµενη θητεία, µία παιδική χαρά σε κάθε γειτονιά. Ο Μάκης είναι δίπλα στην προσπάθεια αυτή και µε στηρίζει σε κάθε µου επιλογή».

voridis-4
4. Μια ώρα χαλάρωσης για τον υπουργό Επικρατείας και τη σύζυγό του

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 23/9