Θα μπορούσε να είναι τίτλος ταινίας θρίλερ, είναι όμως μια θλιβερή πραγματικότητα στην αμερικανική πολιτεία Κλίβελαντ, όπου σχεδόν 50 παιδιά έχουν εξαφανιστεί μόνο τον Σεπτέμβριο, ενώ 1.072 έχουν δηλωθεί εξαφανισμένα από την αρχή της χρονιάς.

Οι Αρχές αδυνατούν να λύσουν τη σπαζοκεφαλιά των εξαφανίσεων, καθώς ο αριθμός των φυγάδων και των αγνοούμενων παιδιών, μεταξύ 12 και 17 ετών, στο Οχάιο, για το 2023, όπως ανέφερε ο αρχηγός της αστυνομίας του Newburgh Heights, Τζον Ματζόι, είναι ασυνήθιστα υψηλός φέτος, σχεδόν διπλάσιος από αυτόν των πολιτειών με παρόμοιο πληθυσμό, προκαλώντας πανικό μεταξύ των γονέων και της αστυνομίας.

Εξαφανίσεις παιδιών στο Κλίβελαντ: Ανησυχία για εμπλοκή συμμοριών

Στην Τζόρτζια και τη Βόρεια Καρολίνα, με παρόμοιους πληθυσμούς, ο αριθμός ήταν λιγότερος από 700. Οι Αρχές ανησυχούν, καθώς οι νέοι πέφτουν θύματα εμπορίας ανθρώπων ή εμπλέκονται σε δραστηριότητες συμμοριών.

«Για κάποιο λόγο, το 2023, έχουμε δει πολύ περισσότερα απ’ όσα βλέπουμε συνήθως, κάτι που είναι ανησυχητικό εν μέρει, επειδή δεν ξέρουμε τι συμβαίνει με μερικά από αυτά τα παιδιά. Είτε αποτελούν αντικείμενο διακίνησης είτε εμπλέκονται σε δραστηριότητες συμμοριών ή ναρκωτικά. Γεγονός είναι πως τα παιδιά εξαφανίζονται το ένα μετά το άλλο και κατά κύματα. Για παράδειγμα, περισσότερα από είκοσι παιδιά εξαφανίστηκαν το ένα μετά το άλλο, τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου, με το μοτίβο του «κύματος» να επαναλαμβάνεται τον Μάιο σε τέτοια ένταση, όταν 27 παιδιά εξαφανίστηκαν σε διάφορες περιοχές, με τον Ματζόι να τονίζει ότι δεν έχει δει ποτέ τόσο μεγάλους αριθμούς αγνοούμενων παιδιών στην 33χρονη καριέρα του και όλα τους έως 17 ετών το μεγαλύτερο.

Δημοσιεύθηκε στην Ontime