Είναι µόλις 35 χρόνων και έχει καταφέρει να γίνει όχι µόνο το πρόσωπο των ηµερών, αλλά και ο αγαπηµένος ρεπόρτερ του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη. Ο λόγος για τον δηµοσιογράφο της εκποµπής «Super Κατερίνα», µε την Κατερίνα Καινούργιου, Ξενοφώντα Σκιντζή.

Ο δηµοσιογράφος γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά µεγάλωσε στο Σκεπαστό Καλαβρύτων. Τελείωσε τα ΤΕΙ Πληροφορικής Μεσολογγίου και στη συνέχεια παρακολούθησε µέσω Skype µαθήµατα δηµοσιογραφίας στη σχολή του Σταµάτη Μαλέλη. Αυτή τη σεζόν εργάζεται ως δηµοσιογράφος στην εκποµπή της Κ. Καινούργιου στον Alpha. Οµως φέτος είναι η χρονιά του, καθώς κατάφερε όχι µόνο να τον συµπαθήσει ο Στέφανος Κασσελάκης, αλλά και να του δίνει συνεντεύξεις και να τον κερνάει καφέ.

kasselakis_skintzis
Πώς ξεκίνησε η δηµοσιογραφική σου σχέση µε τον Στέφανο Κασσελάκη;

Κάναµε σύσκεψη στην εκποµπή προπαραµονές του πρώτου γύρου για την ανάδειξη του νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο project manager της εκποµπής, Θέµης Μάλλης, µαζί µε την αρχισυντάκτρια, Ευφηµία ∆ήµου, µου είπαν: «Θα πας να καλύψεις την πρώτη Κυριακή των εκλογών, για να το παίξουµε στην εκποµπή το πρωί της ∆ευτέρας, στις 10». Στις 11 το βράδυ της πρώτης Κυριακής είχα ανακαλύψει πού µένει ο Στέφανος Κασσελάκης. ∆εν το είχα πει πουθενά. Κανόνισα µε τους επικεφαλής της εκποµπής ότι τη ∆ευτέρα θα είµαι έξω από το σπίτι του, στις 7 το πρωί. Πήγα εκεί και περίµενα. Ηµουν ο µόνος ρεπόρτερ. Και ξαφνικά κατέβηκαν στις 10 το πρωί ο Στέφανος µε τον Τάιλερ να πάρουν τον καφέ τους. Ενώ ήµασταν στον αέρα, λέω: «Κατερίνα, µόλις ήρθαν ο Στέφανος µε τον Τάιλερ». Αµέσως τους πλησίασα και ο Στέφανος χαιρέτησε µε τα ονόµατά τους όλο το πάνελ µας και την παρουσιάστρια και ρώτησε εµένα αν θέλω καφέ και κουλούρι. Στη συνέχεια, έφυγαν µε τον σύντροφό του για να συνεχίσουν το πρόγραµµά τους. Επειτα από 5 λεπτά όλα τα κανάλια ήταν εκεί.

Θέλεις να µας πεις κάποιο παραλειπόµενο που δεν ξέρουµε;

Την επόµενη µέρα το πρωί και ενώ είχαµε γνωριστεί την προηγουµένη, έρχεται ο Στέφανος µε τον Τάιλερ πάλι να πάρουν καφέ και µε ρωτάει live στον αέρα: «Εχεις πάρει καφέ και κουλούρι;» και του απαντάω: «Οχι». Φεύγουν από το καφέ και πάω στην καφετέρια να πάρω καφέ και κουλούρι και µας λέει η κ. Χρυσούλα, η ιδιοκτήτρια: «Είναι όλα κερασµένα για όλους τους δηµοσιογράφους από τον Στέφανο».

Είναι ένα πρόσωπο που «πουλάει», μου είναι συμπαθής. Εγώ τη δουλειά μου προσπαθώ να κάνω


Είσαι φαν του;

∆εν ξέρω αν είµαι φαν, απλώς προσπαθώ να κάνω όσο καλύτερα µπορώ τη δουλειά µου. Είναι ένα πρόσωπο που «πουλάει», µου είναι συµπαθής. ∆εν πολιτικοποιούµαι. Αλλωστε, η ψήφος είναι µυστική.

Εµαθα ότι έχετε βρεθεί και έχετε πιει και ποτό µαζί. Ισχύει;

Βέβαια και ισχύει. Σε δύο εκδηλώσεις που έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης πήγα ως καλεσµένος δηµοσιογράφος και βρεθήκαµε στο ίδιο τραπέζι να πίνουµε τζιν µε λεµόνι. Και βγάλαµε και φωτογραφίες.

Βρεθήκαμε στο ίδιο τραπέζι να πίνουμε τζιν με λεμόνι. Και βγάλαμε και φωτογραφίες


Εχεις γνωρίσει και τον Τάιλερ. Πώς είναι από κοντά;

Είναι πολύ ευγενικός και προσιτός. Ο Τάιλερ νοµίζει ότι εγώ ξέρω άπταιστα αγγλικά. Ενα βράδυ λοιπόν σε εκδήλωση του Στέφανου έρχεται ο Τάιλερ µε τον αδελφό του Στέφανου, τον Στέλιο, και αρχίζει να µου µιλάει αγγλικά. Και εγώ λέω στον αδελφό του Στέφανου: «Στέλιο, πες του ότι δεν καταλαβαίνω τίποτα, γιατί δεν ξέρω καλά αγγλικά». Και εκεί πεθάναµε στα γέλια.

Από την ηµέρα που εξελέγη πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τελικά άλλαξε σπίτι; Είναι το ίδιο προσιτός µαζί σας;

∆εν έχει αλλάξει σπίτι ακόµη. Το ρεπορτάζ λέει ότι ψάχνει, γιατί θέλει να µείνει µε τον σύντροφό του, καθώς τώρα µαζί τους µένει και ο πατέρας του Στέφανου. Συνεχίζει να είναι προσιτός και ευγενής κάθε φορά που µας βλέπει.

Γράφεται ότι πλέον κυκλοφορεί µε ασφάλεια, όπως ορίζει ο νόµος. Ισχύει;

Ισχύει, αλλά ο Στέφανος ξέρω ότι δεν τη θέλει την ασφάλεια. Μου το είχε πει ένα βράδυ σε µια από τις εκδηλώσεις του όπου ήµουν καλεσµένος. Συγκεκριµένα, µου είχε πει: «∆εν ξέρω τι θα κάνω αν βγω πρόεδρος. ∆εν τη θέλω την ασφάλεια». Ωστόσο, δεν µπορεί να κάνει κάτι, γιατί είναι αρχηγός της αξιωµατικής αντιπολίτευσης.

Το 2015 έχασες τον πατέρα σου, τον Γιάννη. Πόσο σου λείπει;

Μου λείπει πάρα πολύ και θυµάµαι ότι σε όσα µου είχε πει είχε δίκιο και τώρα όλα βγαίνουν. Ο,τι συµβουλή µού είχε δώσει και εγώ έλεγα «ναι, καλά» τώρα τη βρίσκω µπροστά µου και λέω: «Κοίτα που τα έλεγε».

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 30/9