Σε σίριαλ έχει εξελιχθεί η διαμάχη των κληρονόμων του Γιώργου Τράγκα για την αμύθητη περιουσία του, καθώς εδώ και περίπου δύο χρόνια από τον θάνατο του εκδότη η κόντρα μεταξύ της τελευταίας του συζύγου Μαρίας Καρρά και του μεγάλου γιου του, Γιάννη Τράγκα, καλά κρατεί.

Ο μικρότερος γιος του, Φρέντυ, παραιτήθηκε της διαθήκης και της περιουσίας του πατέρα του.

Διαβάστε ακόμα: Γιώργος Τράγκας: Στο φως νέα στοιχεία για την περιουσία του - Τι αποκάλυψε ο δικηγόρος του γιου του (Βίντεο)

Η αντεπίθεση του Γιάννη Τράγκα

Ο Γιάννης Τράγκας πέρασε στην αντεπίθεση και απάντησε στη μήνυση της Μαρίας Καρρά με δύο μηνύσεις και δύο αγωγές, ζητώντας μάλιστα από το δικαστήριο να του επιδικάσει το ποσό των 250.000 ευρώ.

Η Μαρία Καρρά είχε μηνύσει τον Γιάννη Τράγκα για συκοφαντική δυσφήμηση και εξύβριση διά του Τύπου κι αυτός περνώντας στην αντεπίθεση την κατηγορεί για συκοφαντική δυσφήμηση, ψευδή καταμήνυση και ψευδή κατάθεση.

Και δικηγόροι στον χορό των μηνύσεων

Στον… χορό των μηνύσεων, όμως, έχουν μπει και οι δικηγόροι των δύο πλευρών, καθώς η Μαρία Καρρά εκτός από τον Γιάννη Τράγκα είχε μηνύσει και τον πρώην δικηγόρο της και συνήγορο του αντιδίκου της, Νίκο Αγαπηνό, ο οποίος της απάντησε με αγωγές και μηνύσεις.

Δεν έμεινε όμως εκεί, καθώς υπέβαλε αγωγή και κατά της δικηγόρου της, Γεωργίας Κούβελα, για δυσφήμηση, ζητώντας 250.000 ευρώ, ενώ ζήτησε και τον πειθαρχικό της έλεγχο από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Διαβάστε ακόμα: Σαν τα μανιτάρια ξεφυτρώνουν οι βίλες του Τράγκα - Ακόμα μία στο Σεν Τροπέ αξίας 2.500.000 ευρώ

Πώς ξεκίνησαν όλα

Το χορό των μηνύσεων άνοιξε η Μαρία Καρρά, η οποία μήνυσε τον Γιάννη Τράγκα και τον πρώην δικηγόρο της, Νίκο Αγαπηνό, τον περασμένο Ιούλιο για τηλεοπτικό ρεπορτάζ που είχε προβληθεί τον Απρίλιο και στο οποίο μιλούσε ο κ. Αγαπηνός.

Αυτό όμως που εξόργισε τόσο τον Γιάννη Τράγκα όσο και τον δικηγόρο του είναι ότι η δικηγόρος της, Γεωργία Κούβελα, κινητοποίησε μέσω email τα δικηγορικά και συμβολαιογραφικά γραφεία που ασχολούνται με την κληρονομιά Τράγκα σε Ελλάδα και Μονακό σχετικά με ότι έχει κινηθεί ποινική διαδικασία εναντίον του Γιάννη Τράγκα και του δικηγόρου του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος», στην αγωγή ο Γιάννης Τράγκας κατηγορεί τη Μαρία Καρρά ότι επιχειρεί να αποκρύψει τόσο στοιχεία του ενεργητικού της κληρονομιάς (ιδίως ακίνητα μεγάλης αξίας στις ΗΠΑ) όσο και την ίδια την ύπαρξη διαθήκης του θανόντος συζύγου και πατέρα του. Για τους ισχυρισμούς της, ότι ουδέποτε προχώρησε σε ουδεμία εκποίηση της κληρονομιαίας περιουσίας, αναφέρει: « Η αλήθεια είναι ότι, πράγματι, η Μαρία Καρρά έχει την εκπροσώπηση της εταιρείας των ΗΠΑ Veer View (με ιδιοκτήτη και εκπρόσωπο τον Γιώργο Τράγκα, μέχρι τον θάνατό του) και προς απόδειξη αυτού έχω στην κατοχή μου έγγραφο πώλησης του ακινήτου στο Λας Βέγκας με την υπογραφή της εγκαλούμενης Μαρίας Καρρά, έγγραφο το οποίο έλαβα από τους δικηγόρους στους οποίους έχει ανατεθεί η υπόθεση στις ΗΠΑ και η γνησιότητα του οποίου δεν αμφισβητείται».

Στη συνέχεια την κατηγορεί ότι «επιχειρεί με τη χρήση δόλιων και αμφιβόλου νομιμότητας μεθόδων να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της κληρονομιαίας περιουσίας του πατρός μου Γεωργίου Τράγκα» και επισημαίνει επίσης: «Έχω κληθεί ενώπιον του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος της Εισαγγελίας Εφετών για να καταθέσω ως μάρτυρας κατηγορίας σε προκαταρκτική εξέταση με ύποπτη την εγκαλούμενη (Μαρία Καρρά) για τα κακουργήματα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και της φοροδιαφυγής».

Για ξέπλυμα

Στο μεταξύ, η Μαρία Καρρά φέρεται να έχει πάρει τρεις αναβολές στην υπόθεση που αφορά την κατηγορία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Οι επισκέψεις της, άλλωστε, στην Ελλάδα είναι ελάχιστες κι εκπροσωπείται από τους δικηγόρους, ενώ όταν χρειαστεί για κάποιες υποθέσεις η παρουσία της ίδιας, την ολιγοήμερη παραμονή της τη γνωρίζουν μόνο οι νομικοί της σύμβουλοι.

Η νέα ζωή της Μαρίας Καρρά

Η Μαρία Καρρά σχεδόν αμέσως μετά τον θάνατο του συζύγου της Γιώργου Τράγκα εγκατέλειψε την Ελλάδα και διαμένει μόνιμα στο εξωτερικό και μάλιστα στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, στις ΗΠΑ, όπου και -σύμφωνα με τη διαθήκη που είδε το φως της δημοσιότητας- βρίσκεται και το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του θανόντος συζύγου της.

Η Μαρία Καρρά επέλεξε να μείνει μακριά απ' όλους και όλα, κάνοντας μια νέα αρχή στις ΗΠΑ, χωρίς να γνωρίζει κανείς τίποτα για τη ζωή της εκεί.

Δημοσιεύθηκε στην Ontime