Τα παιχνίδια είναι ο καλύτερος φίλος του παιδιού από την βρεφική ηλικία μέχρι και την εφηβεία. Είτε παίζοντας τα με παρέα είτε μόνος πάντα χαρίζουν στους μικρούς και μεγάλους κατόχους τους στιγμές χαράς και δημιουργικότητας. Από το πιο μικρό αυτοκινητάκι μέχρι το πιο σύνθετο παζλ οι ώρες που περνάει κάποιος μαζί τους είναι ανεκτίμητες. Επειδή λοιπόν τα παιχνίδια είναι τόσο ξεχωριστά για όλους ειδικά για τα μικρά παιδιά, οι εταιρείες και οι επιτροπές πρέπει να τα περνούν από πολύ αυστηρούς ελέγχους μέχρι αυτά να καταλήξουν στα ράφια των καταστημάτων και από εκεί στα σπίτια των καταναλωτών. Ωστόσο κάποιες φορές έχουν λανσαριστεί στην αγορά και παιχνίδια που δεν θα τα χαρακτήριζε κάποιος ασφαλή αλλά μάλλον άκρως επικίνδυνα.

Παρακάτω θα δείτε πέντε από τα πιο επικίνδυνα παιδικά παιχνίδια που έχουν πωληθεί ποτέ, τα οποία είναι υπεύθυνα για σοβαρούς τραυματισμούς μέχρι και θανάτους.

Τα πέντε πιο επικίνδυνα παιδικά παιχνίδια

1. Εργαστήριο Ατομικής Ενέργειας: Αυτό είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα παιχνίδια. Δημιουργήθηκε στις αρχές του 1950 ως το πιο εξελιγμένο κιτ πυρηνικής ενέργειας που παράχθηκε ποτέ. Περιείχε αρκετά δείγματα μεταλλευμάτων ακτινοβολίας, συμπεριλαμβανομένου δείγματος ουρανίου -238. Το παιχνίδι διακόπηκε όταν αποδείχθηκε ότι τα παιδιά θα μπορούσαν να απορροφήσουν ραδιενεργές ουσίες.

2. Lawn Darts: Μοιάζει με τα συνηθισμένα βελάκια αλλά στην πραγματικότητα το παιχνίδι αυτό έχει βγει από ταινία τρόμου. Τα βέλη δεν είναι μόνο μεγάλα και βαριά αλλά έχουν πραγματικά αιχμηρές ακίδες. Το παιχνίδι αυτό κρίθηκε εξαιρετικά επικίνδυνο καθώς μέχρι στιγμής έχει προκαλέσει πάνω από 6.000 τραυματισμούς. Άνθρωποι τρυπήθηκαν στα κρανία τους και σε άλλα μέρη του σώματός τους ενώ έχουν καταγραφεί και τρεις θάνατοι παιδιών.

3. Aqua Dots: Το συγκεκριμένο παιχνίδι αποτελούταν από μικρές, πολύχρωμες χάντρες με τις οποίες τα παιδιά μπορούσαν να φτιάξουν σχήματα και διαφορετικά σχέδια. Παράλληλα μπορούσαν να τις γεμίσουν με νερό και να τις κολλήσουν μαζί. Για να προσκολλώνται, τα σφαιρίδια επικαλύπτονταν με μία τοξική κόλλα, η οποία αποδείχθηκε ότι όταν βρεχόταν δημιουργούσε τη χημική ουσία που χρησιμοποιείται ως ναρκωτικό βιασμών.

4. CSI: Βασισμένο στη δημοφιλέστατη σειρά, το συγκεκριμένο παιχνίδι επέτρεπε στα παιδιά, να ψάξουν για αποτυπώματα με ειδική σκόνη και βούρτσες. Το σοκακαριστικό είναι ότι η σκόνη περιείχε 5% αμίαντο! Παρά τις καταγγελίες το 2007, η εταιρεία παραγωγής άφησε το προϊόν της στα ράφια των καταστημάτων, καθώς έρχονταν Χριστούγεννα. Τελικά χρειάστηκε η παρέμβαση ενός οργανισμού ώστε να σταματήσει να πωλείται.

5. Easy-Bake: Το παιχνίδι αυτό κυκλοφόρησε στην αγορά το 1960. Επρόκειτο για μικρογραφία φούρνου ψησίματος. Το πρόβλημα ήταν ότι το Easy-Bake μπορούσε να θερμανθεί έως 600 βαθμούς και. Οι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες που έπιανε έθεταν σε άμεσο κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών. Μονάχα τα καταγεγραμμένα περιστατικά τραυματισμών και εγκαυμάτων, έφτασαν τα 77.