Έπειτα από αρκετές αναβολές και ακυρώσεις των πλειστηριασμών, το σπίτι στο Ψυχικό του Παναγιώτη Ψυχάρη, γιου του εκδότη και δημοσιογράφου Σταύρου Ψυχάρη, βρήκε τελικά τον νέο του ιδιοκτήτη. Και αυτός -όπως όλα δείχνουν- είναι ο ξενοδόχος Θέμης Μουρούζης. Αν και πρόκειται για ένα όνομα όχι ιδιαίτερα γνωστό, καθώς δεν έχει απασχολήσει την επικαιρότητα, ο Θέμης Μουρούζης είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες στον χώρο των ξενοδοχείων.

Είναι ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος του ξενοδοχείου Athens Gate, απέναντι από τον Ναό του Ολυμπίου Διός, το οποίο λόγω της στρατηγικής του θέσης σημειώνει κάθε χρόνο εξαιρετικές επιδόσεις. Είναι εξαιρετικά κοντά στην Ακρόπολη και το Νέο Μουσείο της, στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, αλλά και στην πλατεία Συντάγματος και το εμπορικό κέντρο της Αθήνας. Αλλά το πιο δυνατό του σημείο είναι η απίστευτη θέα που προσφέρει σε ολόκληρη την Αθήνα από το roof top του. Επίσης, ως μονάδα 4 αστέρων, έχει τη δυνατότητα να προσφέρει πιο ανταγωνιστικές τιμές από τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία της πλατείας Συντάγματος και ως εκ τούτου σημειώνει διαρκώς υψηλές πληρότητες. Το ξενοδοχείο διαθέτει 106 δωμάτια. Στη δεξιά πλευρά του ξενοδοχείου υπάρχει το γλυπτό «Πέπλο της Αμαλίας», του Νίκου Αλεξίου, που εκπροσώπησε την Ελλάδα το 2007 στην Μπιενάλε της Βενετίας.

Η πορεία της επιχείρησης είναι σταθερά ανοδική από τότε που ο Θέμης Μουρούζης ανέλαβε τη διοίκηση της Μουρούζης Ξενοδοχειακή Α.Ε. Πέρυσι το ξενοδοχείο έκανε τζίρο 4,5 εκατ. ευρώ, με κέρδη περίπου 940.000 ευρώ, επιδόσεις που αναμένεται να είναι ακόμα πιο βελτιωμένες φέτος, μια χρονιά που ο τουρισμός έχει ενισχυθεί σημαντικά.

Μάλιστα, ο ΕΦΚΑ, στην ιδιοκτησία του οποίου βρίσκεται το κτίριο όπου στεγάζεται το Athens Gate, ανανέωσε τη σύμβαση εκμίσθωσής του στην οικογένεια Μουρούζη μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου 2024. Για το κτίριο η εταιρεία καταβάλει μίσθωμα περίπου 32.000 ευρώ μηνιαίως.

Ο κ. Θέμης Μουρούζης έχει συμμετοχή και στο ξενοδοχείο Electra Palace της Νικοδήμου.

Η εμπλοκή του μεγαλοξενοδόχου με το σπίτι του Ψυχάρη

Ο κ. Μουρούζης, κάτοικος Παλαιού Ψυχικού, συμμετείχε στον πλειστηριασμό για το σπίτι του Παναγιώτη Ψυχάρη, που πραγματοποιήθηκε στις 26 Οκτωβρίου, με τιμή εκκίνησης 1,56 εκατ. ευρώ, καταλήγοντας έπειτα από αρκετές ώρες να πλειοδοτήσει, προσφέροντας 1.952.437 ευρώ. Το ακίνητο είναι μια ενιαία κατοικία σχεδόν 550 τ.μ. που αποτελείται από δύο ορόφους και υπόγεια, στα οποία περιλαμβάνονται 4 θέσεις στάθμευσης. Είχε πρωτοεμφανιστεί στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών το 2019 και ύστερα από αρκετές προσπάθειες, που άλλοτε αναβάλλονταν, άλλοτε ακυρώνονταν και άλλοτε η διαδικασία κηρυσσόταν άγονη, τελικά κατέληξε στα χέρια του Θέμη Μουρούζη.

Για τον 69χρονο πλέον ξενοδόχο έχουν γραφτεί ελάχιστα πράγματα, καθώς δεν είναι άνθρωπος που επιδιώκει τη δημοσιότητα, παρόλο που για μικρό χρονικό διάστημα ήταν παντρεμένος με την κόρη του Σήφη Βαρδινογιάννη, Αμαλία. Το 2019 η πρώην σύζυγός του και η αδελφή της, Χρυσή Βαρδινογιάννη, έχασαν περιουσιακά στοιχεία σε Ψυχικό, Καστρί και Σπέτσες, στη δίνη των χρεών της ναυτιλιακής εταιρείας ΑΝΕΚ. Σε αυτά τα περιουσιακά στοιχεία περιλαμβανόταν και μια πέτρινη κατοικία στις Σπέτσες, στην οποία ο Θέμης Μουρούζης κατείχε το 50%, καθώς και την επικαρπία του ακινήτου.