Μάθιου Πέρι μπορεί να μην ήθελε να τον θυμόμαστε (μόνο) για τον ρόλο του ως Τσάντλερ Μπινγκ στη feelgood σειρά «Τα φιλαράκια», αλλά ο ηθοποιός, που πέθανε στις 28 Οκτωβρίου, στα 54 του χρόνια, εθισμένος και μόνος, εξακολουθεί να παίζει στη θεματολογία, σχεδόν καθημερινά.

Με την αυτοβιογραφία του να θεωρείται το απόλυτο μπεστ σέλερ, το όνομά του εμφανίζεται τώρα δίπλα σε εντυπωσιακά σπίτια για να ανακαλύψουμε πως υπήρξε ένας μικρός μεγιστάνας ακινήτων. Ποιος θα κληρονομήσει τον σταρ του Χόλιγουντ; Ακίνητα, πνευματικά δικαιώματα, επενδύσεις, καταθέσεις; Αμερικανοί δικηγόροι επιχειρούν να δώσουν απαντήσεις χωρίς κανείς να γνωρίζει για την ώρα αν ο δημοφιλής ηθοποιός είχε ορίσει κληρονόμο.

Και η διαθήκη θεωρείται η λιγότερο πιθανή επιλογή, λόγω της δημοσιότητας, που ο ίδιος θα ήθελε να αποφύγει. Και η φορολόγηση; Αν οι γονείς του κληρονομήσουν την περιουσία του Μάθιου Πέρι (120.000.000 δολάρια), μπορεί να θέλουν να αποποιηθούν την κληρονομιά για ευνόητους λόγους. Το ίδιο και τα πέντε ετεροθαλή αδέρφια του. Ο Μάθιου Πέρι αγόραζε και πουλούσε σπίτια, ακολουθώντας πάντα το ένστικτό του. Το 1995, έναν μόλις χρόνο μετά την εμφάνισή του στα «Φιλαράκια», απέκτησε το πρώτο του σπίτι στο συγκρότημα Hollywood Hill Mansions στο Λος Άντζελες. Για 1.250.000 δολάρια. Το 2001 αποφάσισε να το πουλήσει. Τον ενδιέφεραν οι έξυπνες επενδυτικές αποφάσεις.

Έχει συνδέσει το όνομά του με ακίνητο από τη δεκαετία του ’70 στο Μπέβερλι Χιλς, με πέντε πολυτελή δωμάτια, γυμναστήριο και κάβα για τα κρασιά του, όπως και με παραθαλάσσια έπαυλη στο Μαλιμπού, σαν αυτή που βλέπουμε στις ταινίες. Σπίτι που μετέτρεψε σε κέντρο αποτοξίνωσης για όλους όσοι είχαν βρεθεί στην ίδια θέση με εκείνον, για να το κλείσει το 2015. Αγόρασε ακίνητο από τον Έλτον Τζον, πούλησε ένα άλλο στη Ριάνα, του άρεσαν οι γυάλινοι τοίχοι, το home theatre, οι πισίνες σαν ενυδρείο, η θέα στον Ειρηνικό… Το τελευταίο του σπίτι ήταν και καταφύγιο μαζί. Γείτονές του στο The Pacific Palisades Home ο Μπεν Άφλεκ, ο Τομ Χανκς, η Νικόλ Κίντμαν, ο Ματ Λε Μπλανκ ή Τζόι Τριμπιάνι, το άλλο του «Φιλαράκι».

*Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή