Κόπια του περιώνυμου «φορέματος εκδίκησης» της αδικοχαμένης λαίδης «Ντι» και άλλα εμβληματικά αντικείμενα από τη δημοφιλέστατη σειρά «Το Στέμμα» («The Crown») του Netflix βγαίνουν στο σφυρί, σε δημοπρασία του Bonhams στο Λονδίνο στις 7 Φεβρουαρίου.

Το «φιλέτο» της δημοπρασίας

Νωρίτερα, ωστόσο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα διεκδικήσουν και διαδικτυακά, συγκεκριμένα από τις (30/1/2023 - 8/2). Όπως είναι ευνόητο, το αντίγραφο του συγκεκριμένου φορέματος της πριγκίπισσας Νταϊάνα είναι το «φιλέτο» της δημοπρασίας και αναμένεται να μοσχοπουληθεί: Ο λόγος είναι ότι το αυθεντικό το «επιστράτευσε» και το φόρεσε, χαμογελώντας πλατιά, την ίδια μέρα που ο Κάρολος ομολόγησε την απιστία του στην κρατική τηλεόραση. Και άλλα κοστούμια καθώς και τα έπιπλα από τα σκηνικά της σειράς αναμένεται όμως να γίνουν ανάρπαστα. Άλλωστε, είναι όλα αντίγραφα υψηλών προδιαγραφών.

The Crown: Στο σφυρί η κόπια της διάσημης πύλης του Μπάκιγχαμ

Η κόπια της πρόσοψης και της εξώπορτας της κατοικίας του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου (στην οδό Downing Street 10) πωλείται στη δημοπρασία με εκτιμώμενη τιμή 20.000 λίρες (22.860 ευρώ) - 30.000 λίρες (34.300 ευρώ) μαζί με το ομοίωμα της διάσημης πύλης από σφυρήλατο σίδερο του Παλατιού του Μπάκιγχαμ, η τιμή πώλησης του οποίου αναμένεται να διαμορφωθεί από 6.000 λίρες (6.860 ευρώ) ως 8.000 λίρες (9.140 ευρώ).

«Τα κοστούμια, τα αντικείμενα και τα σκηνικά από το “The Crown” έχουν μελετηθεί εκτενώς και δημιουργούνται με πραγματικά εντυπωσιακή προσοχή στη λεπτομέρεια από τεχνίτες. Είναι μια απίστευτη ευκαιρία να αποκτήσετε αντικείμενα από τη σειρά-αναφοράς και επίσης ό,τι πιο κοντινό μπορεί κάποιος να αποκτήσει στο πραγματικό - είτε είναι η πρόσοψη της Downing Street 10, είτε το δαχτυλίδι αρραβώνων της πριγκίπισσας Νταϊάνα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τσάρλι Τόμας, διευθυντής του ομίλου Bonhams.

Τip: Η έκθεση με τα σκηνικά, τα κοστούμια και τα props από την πασίγνωστη σειρά θα περιοδεύσει πριν από τη δημοπρασία σε Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες, Παρίσι και Λονδίνο. Tα δε έσοδα από τις πωλήσεις στη διάρκεια του τουρ θα διατεθούν για δημιουργία προγράμματος υποτροφιών στην Εθνική Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης του Ηνωμένου Βασιλείου.
*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή»