Ομόφωνα ένοχοι, χωρίς να τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας, η 49χρονη μητέρα και ο 42χρονος πατριός του 23χρονου Κωστή Πολύζου, η δολοφονία του οποίου το 2011 συγκλόνισε την κοινή γνώμη.

Ο Κωστής Πολύζος είχε εξαφανιστεί μυστηριωδώς τα μεσάνυχτα της 18ης Φεβρουαρίου του 2011 από το σπίτι του στη Σιάτιστα Κοζάνης, όπου διέμενε με τη μητέρα, τον πατριό και τον 12χρονο αδελφό του, με την οικογένειά του να τον αναζητά εναγωνίως.

Επτά μήνες αργότερα, στις 26 Σεπτεμβρίου του 2011, το πτώμα του εντοπίστηκε από τα σκυλιά ενός κυνηγού, μισοθαμμένο και μισοφαγωμένο από ζώα, σε ένα χωράφι στην περιοχή Γεφύρι του Πασά στον νομό Γρεβενών. Όπως διαπιστώθηκε αργότερα, το συγκεκριμένο χωράφι ανήκε στον πατριό του Κωστή.

Τα μέλη της οικογένειάς του υποστήριξαν στην προανάκριση ότι τη νύχτα της εξαφάνισης, αφού ο Κωστής επέστρεψε από το σπίτι ενός φίλου του, βγήκε στην αυλή του δικού του σπιτιού, προκειμένου να ελέγξει κάποια βλάβη σε μια βρύση.

Μάλιστα, ο 12χρονος αδελφός του είπε πως άκουσε τον Κωστή να μιλάει και να γελάει με έναν άγνωστο άνδρα που είχε σταθμεύσει έξω από το γκαράζ του σπιτιού τους. Έπειτα, ο 23χρονος μπήκε στο σπίτι, πήρε μια ομπρέλα και ένα μπουφάν και ξαναέφυγε, λέγοντας πως ξαναπάει στο σπίτι του φίλου του.

Ωστόσο, από εκείνη τη νύχτα τα ίχνη του Κωστή χάθηκαν, με τη μητέρα του να τον αναζητά, βγαίνοντας σε τηλεοπτικές εκπομπές και ζητώντας να βρεθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι δολοφόνοι του παιδιού της, τους οποίους χαρακτήριζε «δίποδα αγρίμια».

Η κηδεία του άτυχου Κωστή έγινε 2,5 μήνες μετά την ανεύρεση της σορού του, στην Ελευσίνα, όπου μετακόμισε η οικογένεια, μετά τον θάνατο του γιου της.

*Διαβάστε εδώ: Κυριάκος Παπαχρόνης: Ο "δράκος της Δράμας" με το αγγελικό πρόσωπο


Συνελήφθησαν η μητέρα και ο πατριός του Κωστή Πολύζου ως δράστες του αποτρόπαιου εγκλήματος - Ποιο το κίνητρο της δολοφονίας

Σχεδόν 5 χρόνια μετά, τον Ιανουάριο του 2016 και ενώ οι αστυνομικές Αρχές αναζητούσαν αδιάσειστα στοιχεία που θα οδηγούσαν στη λύση της υπόθεσης, συνελήφθησαν ως δράστες του αποτρόπαιου εγκλήματος η μητέρα και ο πατριός του Κωστή Πολύζου.

Έπειτα από τη διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης, διαπιστώθηκε ότι ο αδικοχαμένος Κωστής δολοφονήθηκε με στραγγαλισμό, με τη μητέρα και τον πατριό του να καταδικάζονται σε ισόβια κάθειρξη τόσο από το πρωτοβάθμιο, όσο και από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Το κίνητρο της φρικτής δολοφονίας του Κωστή φαίνεται πως ήταν οικονομικό, καθώς η μητέρα και ο πατριός του είχαν πάρει στο όνομα του 23χρονου δάνεια ύψους 250.000 ευρώ.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ενώ οι έρευνες για τη δολοφονία του Κωστή βρίσκονταν σε εξέλιξη, η μητέρα του πλαστογράφησε με τον σύζυγό της την υπογραφή του 23χρονου, προκειμένου να μπει στον νόμο Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Επίσης, σημειώνεται πως όταν βρέθηκε νεκρός ο Κωστής, η μητέρα και ο πατριός του έκαναν αμέσως αποποίηση της κληρονομιάς.

Στο τέλος της δίκης στο Εφετείο, τον λόγο πήρε η μητέρα του Κωστή Πολύζου και απευθυνόμενη στη δικαστική έδρα, είπε: «Λυπούμαστε για εσάς. Καταδικάσατε δύο αθώους. Πώς θα κοιμηθείτε το βράδυ που βάλατε στη φυλακή δύο αθώους; Εγώ θα κοιμηθώ ήσυχη το βράδυ, αναρωτιέμαι για εσάς».