O Στράτος Καμπισιούλης είναι από τους νεότερους καραγκιοζοπαίχτες στη χώρα μας.

Είναι ένας πολυτάλαντος νέος, ηλικίας 16 ετών σήμερα και μαθητής Β’ Λυκείου, ο οποίος γοητεύεται και εμπνέεται από την παράδοση της χώρας μας, την οποία προβάλλει στις παραστάσεις του. Άλλωστε, το Θέατρο Σκιών, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των παιδικών μας χρόνων, συγκαταλέγεται στην παράδοση.

Ο Στράτος Καμπισιούλης γεννήθηκε το 2007 στην Αθήνα. Στα τέσσερα του χρόνια, γνώρισε τον Καραγκιόζη σε παράσταση του Θανάση Σπυρόπουλου και, όπως είπε ο ίδιος στην εκπομπή “Μέρα με Χρώμα” της ΕΡΤ3, “χάθηκε”. Του μπήκε λοιπόν το μικρόβιο, ενώ στην πορεία μαγεύτηκε, όταν ανακάλυψε ότι ένας άνθρωπος μπορεί σε μία ώρα, να κάνει μέχρι και 50 φωνές!

Στα 9 του χρόνια βρίσκεται βοηθός και μαθητής πίσω από τη σκηνή του Θανάση Σπυρόπουλου, καθώς και του γιού του, Κώστα. Από τότε ξεκινά η πορεία του ως βοηθός σκηνής (χειριστής φιγούρας), καθώς η φήμη του έχει φτάσει στα αφτιά και άλλων καραγκιοζοπαικτών. Έτσι σήμερα εκτός από τον Θανάση & τον Κώστα Σπυρόπουλο έχει βοηθήσει και τον Άθω Δανέλλη, τον Ηλία Καρελλά, τον Γιάννη Νταγιάκο, τον Νικόλα Τζιβελέκη και πολλούς ακόμη καραγκιοζοπαίκτες.

“Ο καραγκιόζης είναι ο πιο γνήσιος Έλληνας, αντιπροσωπεύει τον μέσο Έλληνα”, αναφέρει ο Στράτος, ενώ, όπως επισημαίνει, μέσα από τις παραστάσεις του περνάει μηνύματα.

Πηγή:ΕΡΤ