Για πολλούς το ποδόσφαιρο είναι κάτι παραπάνω από ένα σπορ και η ομάδα τους λατρεύεται σαν θρησκεία. Για τους οπαδούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η θρησκεία τους, στηρίζεται στη δική τους "Αγία Τριάδα". Μια τριάδα που γιγάντωσε το σύλλογο. Μια τριάδα που απαρτίζεται από τρεις από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιστές στην ιστορία του Βρετανικού και όχι μόνο ποδοσφαίρου.

Σαν σήμερα, τρεις από τους σπουδαιότερους παίκτες που φόρεσαν ποτέ το σήμα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο στήθος, ο Μπόμπι Τσάρλτον, ο Ντένις Λο και ο Τζορτζ Μπεστ, αγωνίστηκαν για πρώτη φορά μαζί. Ήταν το ντεμπούτο της θρυλικής πλέον “United Trinity”.



Ο Τσάρλτον που ήταν μέλος της ομάδας των “μπέμπηδων” του Ματ Μπάσμπι και ανακάλυψη του σκάουτερ του συλλόγου Τζο Άρμστρονγκ, ο οποίος ανακάλυψε τον αρχικά Τσάρλτον το 1953 και τον Μπεστ το 1961! Ο Τσάρλτον πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη Γιουνάιτεντ στις 6 Οκτωβρίου 1956. Ο Ντένις Λο έπαιξε για πρώτη φορά με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ, ερχόμενος από την Τορίνο με μεταγραφή ρεκόρ, στις 18 Αυγούστου 1962, ενώ ο Μπεστ πρωτόπαιξε με τους “κόκκινους διαβόλους” στις 14 Σεπτεμβρίου 1963.

Το ντεμπουτό του Τσάρλτον από του Μπεστ απείχε 7 χρόνια, ωστόσο εκείνο το Σάββατο που το ημερολόγιο έδειχνει 18 Ιανουαρίου 1964 η "τριάδα της Γιουνάιτεντ" έπαιξε για πρώτη φορά μαζί. Η τριάδα αυτή έφερε άμεση επιτυχία στη Γιουνάιτεντ αφού κέρδισε με 1-4 τη Γουέστ Μπρόμ, ενώ τα γκολ προήλθαν από ποιους άλλους, τους Λο (2 γκολ), Μπεστ και Τσάρλτον!

Οι τρεις "Χρυσές Μπάλες" 


Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '60 τα κατορθώματά τους πολλά, τίτλοι και προσωπικές διακρίσεις. Μάλιστα και οι τρεις θα ψηφίζονταν για νικητές της Χρυσής Μπάλας. Πρώτος ήταν ο Λο που κέρδισε το βραβείο το 1964. Ακολούθησε ο Τσάρλτον το 1966 και ο τεράστιος Μπεστ το 1968.

Από το 1968 και μετά, χρειάστηκε να περάσουν 40 χρόνια, για να συμβεί κάτι που στα 60's συνέβαινε ανά διετία! Το 2008 ο Κριστιάνο Ρονάλντο κερδίζει το βραβείο παίζοντας για τη Γιουνάιτεντ και είναι ο τελευταίος παίκτης της ομάδας που έχει πετύχει κάτι ανάλογο!







Η τελευταία συνάντηση της "United Trinity" και θρύλος που ζει για πάντα


Ο μεγάλος Τζορτζ Μπεστ πέθανε στις 25 Νοεμβρίου 2005 και η τελευταία κοινή παρουσία της “United Trinity” ήταν στο νοσοκομείο με τον Λο και τον Τσάρλτον να είναι από τους τελευταίους που επισκέφθηκαν Τζορτζ Μπεστ πριν φύγει από τη ζωή.

Ένα χρόνο μετά το θάνατο του Μπεστ, ανακοινώθηκε από τη διοίκηση της Γιουνάιτεντ ότι ένα άγαλμα της United Trinity” θα ανεγερθεί έξω από το Ολντ Τράφορντ, κάτι που τελικά έγινε πράξη το 2008, κάνοντας την παρουσία των τριών θρύλων αιώνια.

Μπορεί εν ζωή να είναι μόνο ο Ντένις Λο, αφού και ο σερ Μπόμπι “έφυγε” στις 23 Οκτωβρίου του 2023, ωστόσο, οι θρύλοι δεν πεθαίνουν και το άγαλμα που τους δείχνει αγκαλιά, θα δεσπόζει για πάντα έξω από το “σπίτι” τους, το “Ολντ Τράφορντ”.