Ο Δραμινός «νομαδικός σεφ», όπως αυτοχαρακτηρίζεται ο Σταύρος Βασιλειάδης, έχει στόχο να γνωρίσουν οι γευστικοί του κάλυκες ένα εκατομμύριο γεύσεις από κάθε γωνιά του πλανήτη. Έτσι, άλλωστε, έχει ονομάσει τη σελίδα του «One Million Bites», όπου ανεβάζει τα σχετικά βίντεο με τις γευστικές δοκιμές του από εξωτικούς -και όχι μόνο- προορισμούς.


Σταύρος Βασιλειάδης: Κοντά στις 2.000 γεύσεις έως σήμερα

Με ένα σακίδιο στην πλάτη, ταξιδεύει σε όλες τις ηπείρους και στην πρώτη κιόλας στάση του σε κάθε χώρα πέφτει με τα μούτρα στο φαγητό, ώστε να γνωρίσει τις τοπικές κουζίνες. Κάθε πόλη και χωριό έχει τη δική του μαγειρική ταυτότητα, εξηγεί, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Πρακτορείο 104,9 FM.

«Στη λίστα των μπουκιών μου έχουν μπει εκατοντάδες γεύσεις. Έντομα στην Ταϊλάνδη και σκορπιοί, μεταξοσκώληκες, γρύλοι και ακρίδες στην Κένυα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλειάδης.

Ο στόχος του ενός εκατομμυρίου μπουκιών είναι ακόμη μακρινός, μια και βρίσκεται κοντά στις δύο χιλιάδες έως σήμερα, αλλά, όπως λέει, είναι μια καλή αρχή, ενώ για να πετύχει το προσωπικό αυτό στοίχημα έχει κάνει πολλές θυσίες. Κοιμήθηκε σε σπηλιές, τον κυνήγησε μια τίγρη στη ζούγκλα, έπεσε σε καταρράκτες, αποκλείστηκε σε ένα νησί και κολύμπησε με καρχαρίες.

Ξετρελάθηκε στην Ταϊλάνδη με τη γεύση από τα τηγανητά χοιρινά αυτιά

«Στην Ευρώπη, τα ταξίδια και οι δοκιμές είναι πιο εύκολη περίπτωση. Έχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα. Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ελβετία, Τσεχία, Βέλγιο και πολλές ακόμη χώρες δεν έχουν κάτι παράξενο ή δύσκολο να τολμήσεις να δοκιμάσεις. Στην Καραϊβική και στην Κεντρική Αμερική έχει τα πιο νόστιμα και περίεργα φρούτα. Εκεί, τις μπανάνες τις βράζουν ή τις τηγανίζουν με αβοκάντο. Στην Αργεντινή έφαγα τις πιο ωραίες μπριζόλες και στην Παταγονία το πιο νόστιμο κατσίκι, που ψηνόταν για 25 ώρες πάνω από θαμμένα ξύλα μέσα στη στάχτη» αναφέρει. Εντύπωση του έκανε και η κουζίνα της Ασίας, όπου δοκίμασε σκουλήκια και πτερύγια καρχαρία, ενώ ξετρελάθηκε στην Ταϊλάνδη με τη γεύση από τα τηγανητά χοιρινά αυτιά!