Η ζωή του σπουδαίου Στέλιου Καζαντζίδη γίνεται κινηματογραφική ταινία, είκοσι τρία χρόνια μετά το θάνατό του. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόσωπο-έκπληξη που θα υποδυθεί τον ερμηνευτή σε νεαρή ηλικία είναι ο Χρήστος Μάστορας. Πρόκειται για μια μεγάλη παραγωγή, η οποία θα βγει σε δύο μέρη. Μάλιστα, οι συντελεστές ζήτησαν τα δικαιώματα από τη χήρα του Στέλιου Καζαντζίδη, τη Βάσω Καζαντζίδη, η οποία και τους τα έδωσε.

«Είναι γεγονός, είναι αλήθεια! Πρώτα ο Θεός, από άνοιξη θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα! Είναι προγραμματισμένο, έχει προχωρήσει η όλη υπόθεση… Δεν ήταν η πρώτη φορά που με προσέγγισαν. Έχει ωριμάσει η ιδέα και ήταν η επιθυμία του Στέλιου. Τα χρόνια περνάνε, τώρα που είμαι στη ζωή, ας γίνει η επιθυμία του. Το ήθελε, το ήθελε πάρα πολύ… Είχε πει “θέλω η ζωή μου να γίνει ταινία”. Από διάφορες συζητήσεις που κάναμε κατά καιρούς με τον Στέλιο, τα πιο σημαντικά γεγονότα στη ζωή του, η διαδρομή του, αυτό θα είναι, από τα παιδικά του χρόνια! Μας στείλανε το σενάριο, το διαβάσαμε, διορθώσαμε, αφαιρέσαμε, προσθέσαμε… Έχουν τελειώσει τα πάντα» ανέφερε αρχικά η Βάσω Καζαντζίδη.

Βάσω Καζαντζίδη: «Οπωσδήποτε θα πάω στα γυρίσματα»

«Ήταν αυτό που περίμενα, μια πρόταση σοβαρή, και έγινε, οπότε τώρα ολοκληρώνεται. Έτσι, αν μας βλέπει και ο Στέλιος από ψηλά, πιστεύω να είναι χαρούμενος, γιατί πραγματοποιείται αυτό που ήθελε!» πρόσθεσε η χήρα του Στέλιου Καζαντζίδη και τόνισε ότι θα πάει στα γυρίσματα της ταινίας. «Οπωσδήποτε θα πάω στα γυρίσματα, οπωσδήποτε, γιατί θα γίνουν γυρίσματα και στον Άγιο Κωνσταντίνο. Εκεί ο Στέλιος πέρασε τα καλύτερά του χρόνια. Ήταν ένα κομμάτι που το λάτρεψε».

Όταν ερωτήθηκε για τον Χρήστο Μάστορα, η Βάσω Καζαντζίδη είπε: «Ένα νέο παιδί! Χαίρομαι ειλικρινά! Αλλά δεν το ξέρω, γιατί δεν το έχουμε συζητήσει… Κάποια στιγμή θα με ενημερώσουν κι εμένα και τον αδελφό του, τον Στάθη, ποιοι θα είναι οι ηθοποιοί». Ο τίτλος της ταινίας θα είναι «Υπάρχω», ένα τραγούδι-ύμνος, που έχει συνδεθεί άρρηκτα με τον Καζαντζίδη. Την υλοποίηση της ταινίας αναλαμβάνει η εταιρεία παραγωγής που έχει κάνει την «Ευτυχία», το «Σμύρνη μου αγαπημένη» και πρόσφατα τη «Φόνισσα».

Η ζωή του Στέλιου Καζαντζίδη

Ακόμα, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται τόσο στην ποντιακή καταγωγή του Στέλιου Καζαντζίδη, τον κατατρεγμό του ίδιου και της οικογένειάς του από ένα απάνθρωπο σύστημα, όσο και στην παγκόσμια απήχηση και καταξίωση που γνώρισε ξεκινώντας από τις φτωχογειτονιές της Νέας Ιωνίας και φτάνοντας μέχρι ​το ​Κάρνεγκι Χολ και την Όπερα της Φρανκφούρτης.

Ο Στέλιος Καζαντζίδης υπήρξε ο καλλιτέχνης με τον οποίο ταυτίστηκαν απόλυτα η ομογένεια και οι Έλληνες μετανάστες σε όλες τις γωνιές του κόσμου. Η χαρισματική φωνή του έκανε όλους τους ξενιτεμένους να αναπολήσουν, να δακρύσουν, να διασκεδάσουν, κι εντέλει να εκφραστούν μέσα από τα τραγούδια του και να ταυτιστούν με αυτά. ​Α​πό τη Μελβούρνη μέχρι την Αστόρια και το Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριντα και από το Τορόντο μέχρι το Λονδίνο και το Τελ Αβίβ.

Ο Στέλιος έχασε τον πατέρα του σε μικρή ηλικία και στα δεκαέξι του αναγκάστηκε να βγει στη βιοπάλη. Έπειτα από διάφορες δουλειές του ποδαριού που έκανε, ρίζωσε στην υφαντουργία «Έσπερος». Εκεί τον άκουσε που τραγουδούσε ο Πόντιος ιδιοκτήτης της φάμπρικας και του χάρισε μια κιθάρα. Ο Στέλιος έμαθε να παίζει κι έτσι βρέθηκε να τραγουδά σε ταβερνεία της Νέας Ιωνίας, όπου τον εντόπισαν άνθρωποι της δισκογραφίας και ο δρόμος άνοιξε διάπλατα. Αλλά δεν ήταν καθόλου ανθόσπαρτος.

*Δημοσιεύθηκε στην «Ontime»