Αέρα ανανέωσης για δύο κυρίες της πολιτικής. Ο λόγος για την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, αλλά και την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ∆ώρα Αυγέρη, που, όπως φαίνεται, αποφάσισαν να απαρνηθούν τα γυαλιά µυωπίας τους, αφού πλέον στις δηµόσιες εµφανίσεις τους δεν τα φορούν. Η γνωστή στυλίστρια των διασήµων Ιρις Λεονταρίτη µάς σχολιάζει την αλλαγή που αποφάσισαν να κάνουν οι δύο γυναίκες: «Και οι δύο κυρίες δείχνουν ανανεωµένες µε το νέο λουκ χωρίς γυαλιά. Ωστόσο, θεωρώ ότι, επειδή τα γυαλιά µπορούν να αποτελέσουν ένα ενδιαφέρον στοιχείο ενδυµατολογικά και να συµπληρώσουν µια εµφάνιση, σε περίπτωση που θα ήθελαν να τα ξαναφορέσουν, θα πρότεινα στην κυρία Αγαπηδάκη έναν σκελετό σε σχήµα πεταλούδας σε µαύρη απόχρωση και στην κυρία Αυγέρη το σχήµα γυαλιών που επέλεγε έως τώρα, αλλά ίσως σε απόχρωση ταρταρούγα ή µπορντό».

Λάκης Γαβαλάς: «Όταν βαραίνεις τα αυτιά, αποδυναµώνεις το οπτικό νεύρο»

Φυσικά, δεν θα µπορούσαµε να µη µιλήσουµε και µε τον βασιλιά της µόδας, που δεν είναι άλλος από τον Λάκη Γαβαλά, ο οποίος µας είπε σχετικά µε τα γυαλιά των δύο πολιτικών: «Λένε, λοιπόν, ότι, όταν βαραίνεις τα αυτιά, αποδυναµώνεις το οπτικό νεύρο. Αυτό που επιτρέπεται είναι να διακοσµείς τα αυτιά µόνο µε glamorous σκουλαρίκια. Τα γυαλιά κοµµένα. Να, λοιπόν, γιατί αυτές οι δύο κυρίες αφαίρεσαν τα γυαλιά. Είναι µερικές γυναίκες που, όταν έχουν βλεφαρόπτωση, επιτρέπεται να φοράνε γυαλιά. Αυτές που έχουν βλέµµα καθαρό είναι καλό να µη χρησιµοποιούν γυαλιά».

Λάκης Γαβαλάς: Αυτό που επιτρέπεται είναι να διακοσμείς τα αυτιά μόνο με glamorous σκουλαρίκια

Τι θα κολάκευε στιλιστικά την Ειρήνη Αγαπηδάκη σύμφωνα με την Ίρις Λεονταρίτη

Η στυλίστρια Ιρις Λεονταρίτη, ωστόσο, δίνει και τις δικές της στυλιστικές προτάσεις για το πώς να ντυθούν οι δύο κυρίες της πολιτικής. «Στην αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, κυρία Αγαπηδάκη, νοµίζω ότι θα πήγαινε το αυστηρό black & white (ο συνδυασµός του ασπρόµαυρου). Καλό θα ήταν και θα την κολάκευε να φοράει µεσάτα σακάκια και στενά παντελόνια και, αν επέλεγε κάποιο χρώµα, αυτό να ήταν ένα βαθύ µπλε και όχι πολύ έντονες αποχρώσεις και έντονα εµπριµέ. Οσον αφορά την κυρία Αυγέρη, θα την αναδείκνυε περισσότερο οτιδήποτε είναι σε γήινες αποχρώσεις (εκρού, κάµελ, µπεζ, καφέ). Ισως θα ήταν πιο κοµψό για εκείνη να φοράει ψηλόµεσα παντελόνια, φαρδιά, µε µεταξωτά πουκάµισα, λίγο πιο χαλαρές γραµµές. Ωστόσο, της πάει και το έντονο χρώµα, όπως το κόκκινο ή το φούξια που κατά καιρούς επιλέγει να φορέσει. Ως προτεραιότητα θα την κατηύθυνα να φοράει πιο γήινες αποχρώσεις. Σε αυτό το σηµείο θέλω να πω ότι το κούρεµα, το κοντό καρέ της κυρίας Αγαπηδάκη, έχει ένα ενδιαφέρον και της δίνει ένα δικό της στυλ. ∆εν θα της πρότεινα, ας πούµε, να έχει πιο µακριά µαλλιά».

Ίρις Λεονταρίτη: Στην αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, κ. Αγαπηδάκη, νομίζω ότι θα πήγαινε το αυστηρό black & white


Αξίζει να σηµειώσουµε ότι, όσον αφορά την κυρία Αγαπηδάκη επίσης, έχει κάνει και µεγάλη αλλαγή στο σώµα της, αφού πριν από λίγο καιρό είχε προβεί σε µια εκ βαθέων εξοµολόγηση σχετικά µε τα κιλά της: «Υπήρξα παχύσαρκη το µεγαλύτερο µέρος της ζωής µου και κατάφερα να αλλάξω, όταν µπόρεσα να έχω πρόσβαση σε κατάλληλη βοήθεια. Οσο προσπαθούσα µόνη, αντί να χάνω, έπαιρνα κιλά. Το κατάφερα όταν είχα δίπλα µου ανθρώπους να µε στηρίξουν, τον διατροφολόγο µου και τον σύντροφό µου, που µε αποδέχτηκε όπως ήµουν και κάπως έτσι κατάφερα το 2009 να αφήσω πίσω µου περίπου 37 κιλά. Κάπως έτσι θα ήθελα, πριν από αρκετά χρόνια, όλα αυτά να τα ακούσει και η Ειρήνη. Τότε που η Ειρήνη, εγώ δηλαδή, έβλεπε τα κιλά της να προστίθενται στα βάρη που έχει από µόνη της η εφηβεία, στο βάρος που έχει η ανάγκη να µη διαφέρεις αλλά και η διάκριση στο σχολείο. Ας ελαφρύνουµε, λοιπόν, τα παιδιά από τα βάρη όπου µπορούµε».

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο «Secret» της εφημερίδας «Παραπολιτικά»