Μετά τις φήμες που κυκλοφόρησαν στις αρχές του μήνα και θέλουν τον πρίγκιπα Άντριου να ξαναπαντρεύεται τη Σάρα Φέργκιουσον -συγκατοικεί με τη δούκισσα του Γιορκ, μολονότι έχουν χωρίσει για παραπάνω από μία δεκαετία-, γίνεται εκ νέου θέμα. Αυτή τη φορά λόγω της ταινίας με τον «πιασάρικο» τίτλο «Scoop», «Λαβράκι», «αποκλειστικότητα» ελληνιστί. Το φιλμ παραγωγής Netflix, που κάνει πρεμιέρα στη δημοφιλέστερη στον κόσμο συνδρομητική πλατφόρμα στις 5/4, επικεντρώνεται στο παρασκήνιο της πολύκροτης συνέντευξης του πρίγκιπα στην Έμιλι Μέιτλις και στην εκπομπή «Newsnight» του BBC τον Νοέμβριο του 2019. Ο πρίγκιπας έχει παρελθόν με ροζ σκάνδαλα αλλά και συναναστροφές με τον δακτυλοδεικτούμενο, ύστερα από τις καταδίκες για σεξουαλικά εγκλήματα, παραγωγό Τζέφρι Επστάιν.

prigkipas-2


Με τον αγαπημένο Ρούφους Σίουελ στον ρόλο του πρίγκιπα και την Γκίλιαν Άντερσον στον ρόλο της δημοσιογράφου του BΒC -η Άντερσον μας συστήθηκε όταν ήμασταν παιδιά από τα iconic τηλεοπτικά «X-Files»- στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, θα μυηθούμε στην ιστορία που βασίζεται στο βιβλίο «Scoops: Behind the Scenes of the BBC’s Most Shocking Interviews» της Σαμ Μακάλιστερ. «Για να εξασφαλίσεις τόσο μεγάλη συνέντευξη, επιβάλλεται να είσαι τολμηρός», αναφέρεται στην επίσημη περιγραφή του Netflix, ενώ στα πρώτα πλάνα βλέπουμε το πρωταγωνιστικό δίδυμο.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο βραβευμένος με BAFΤΑ Φίλιπ Μάρτιν και το καστ συμπληρώνουν η υπέροχη Ρομόλα Γκαράι και οι Κίλεϊ Χόους, Αοΐφ Χιντς και Τσάριτι Γουέικφιλντ - η τελευταία ως πριγκίπισσα Βεατρίκη που κράτησε ρόλο-κλειδί συνοδεύοντας τον πατέρα της στην πολύκροτη συνέντευξη. «Το πρότζεκτ μας αφορά την εξουσία, τα προνόμια, πώς -είτε σε λαμπερά παλάτια είτε σε τηλεοπτικά στούντιο τελευταίας τεχνολογίας- προσδιορίζουμε την αλήθεια», επισημαίνει ο σκηνοθέτης της ταινίας, Φίλιπ Μάρτιν. Με τέτοιο καστ, αν μη τι άλλο, περιμένουμε δυνατές ερμηνείες.

Όσο για τις «ανακρίβειες», που είναι βέβαιο ότι κάποιοι θα χρεώσουν στο πόνημα του Μάρτιν, είναι στο πρόγραμμα. Όχι ότι ο Άντριου -με τον θυελλώδη βίο του- έχει ανάγκη ιδιαίτερου «μπουσταρίσματος», να προσθέσεις δηλαδή λίγο παραπάνω «αλατοπίπερο» στο στόρι του, αλλά, όπως και να έχει, αναμφίβολα κάποιοι θα γράψουν για φανφαρονισμούς και υπερβολές…

*Δημοσιεύθηκε στην «Απογευματινή»