Και ποιος δεν έχει φοβηθεί στο άκουσμα μιας τρομακτικής ιστορίας με φαντάσματα και στοιχειωμένα σπίτια; Οι περισσότεροι μεγάλωσαν με τέτοιες ιστορίες που συνήθως λέγονταν διά στόματος κάποιου λίγο μεγαλύτερου συγγενικού προσώπου ή φίλου που είχε σκοπό να τρομοκρατήσει τον ακροατή του. Και ο φόβος γινόταν ακόμα μεγαλύτερος όταν στην αρχή της ιστορίας έμπαινε ένα: «Βασίζεται σε αληθινά γεγονότα»… Είναι αλήθεια ότι οι μικροί σε ηλικία άνθρωποι γοητεύονται από το μεταφυσικό. Για αυτό άλλωστε πολλές φορές έφηβοι εξερευνούν σπίτια που έχουν άσχημη φήμη στον κόσμο του παραφυσικού και συνδέονται με τρομακτικούς θρύλους. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια κτίρια που μόνο και μόνο να σταθείς έξω απ’ αυτά σε πιάνει μια ανατριχίλα.

Παρακάτω θα διαβάσετε τις ιστορίες των πέντε πιο τρομακτικών κτιρίων που βρίσκονται στην Ελλάδα:

Πέντε στοιχειωμένα κτίρια της Ελλάδας βγαλμένα από ταινίες τρόμου

5. Βίλα Καζούλη: Ο θρύλος θέλει τη συγκεκριμένη έπαυλη να χτίστηκε επάνω σε ένα οθωμανικό νεκροταφείο. Η εντυπωσιακή βίλα βρίσκεται στην Κηφισιά, σε μια έκταση 47 στρεμμάτων, και χτίστηκε από τον επιχειρηματία Νικόλαο Καζούλη για καλοκαιρινή κατοικία του. Την περίοδο της Κατοχής το κτίριο καταλήφθηκε από τους Γερμανούς, που εγκατέστησαν εκεί το φρουραρχείο των SS. Λέγεται ότι στα υπόγεια της Βίλας Καζούλη μαρτύρησαν δεκάδες Έλληνες αγωνιστές. Από τότε θεωρείται καταραμένο κτίριο. Mαρτυρίες ανθρώπων που το επισκέφθηκαν μιλούν για μια περίεργη αίσθηση που απλώνεται στα έρημα δωμάτια.

4. Το αρχοντικό στη Βασιλίσσης Όλγας: Πρόκειται για έναν από τους πιο διαδεδομένους αστικούς μύθους της Θεσσαλονίκης. Το στοιχειωμένο σπίτι, όπως το αποκαλούν, λέγεται ότι άνηκε σε δυο Εβραίους
αδερφούς οι οποίοι το είχαν μετατρέψει σε χαρτοπαικτική λέσχη. Κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο οι πολίτες πήγαιναν εκεί για να κρύψουν αντικείμενα αξίας που ήθελαν να σώσουν. Σύμφωνα με τον θρύλο, οι ψυχές των δυο αδερφών αλλά και εκείνων που σφαγιάστηκαν εκεί στοίχειωσαν το σπίτι. Κάποιοι που έχουν μείνει εκεί νύχτα μιλούν για ανατριχιαστικούς θορύβους, ενώ λέγεται ότι μια φοβερή κατάρα πέφτει πάνω σε όποιον προσπαθεί να το γκρεμίσει.

3. Οίκημα Γιδογιάννου στην Άμφισσα: Πρόκειται για το πιο γνωστό στοιχειωμένο σπίτι της Στερεάς Ελλάδας. Οι κάτοικοι συνηθίζουν να αποφεύγουν ακόμα και να περάσουν από μπροστά του, ενώ οι ιστορίες για το κτίριο μιλούν για ανεξήγητα φαινόμενα. Σύμφωνα με τον θρύλο, το 1940 ο πλούσιος ιδιοκτήτης του έκανε παράνομο δεσμό με μια από τις υπηρέτριές του. Ο μύθος λέει ότι η κοπέλα έμεινε έγκυος και ο ιδιοκτήτης της ζήτησε να κάνει έκτρωση. Εκείνη αρνήθηκε και ο άρχοντας, φοβούμενος την κοινωνική κατακραυγή, την κρέμασε στο υπόγειο. Από τότε πολλοί αναφέρουν ότι ακούν κραυγές που έρχονται από το σπίτι κατά τη διάρκεια της νύχτας.

2. Το ανάκτορο της Ροδοδάφνης: Η Σοφί ντε Μαρμπουά-Λεμπρύν, γνωστή ως Δούκισσα της Πλακεντίας, είχε μια κόρη η οποία πέθανε από πανώλη. Ο θάνατος της Ελίζας στιγμάτισε τη Δούκισσα, η οποία, για να μην την αποχωριστεί, κατέληξε να ταριχεύσει το σώμα της. Φήμες λένε ότι το είχε τοποθετήσει για χρόνια στο υπόγειο του σπιτιού της και συμπεριφερόταν σαν να ήταν ακόμα ζωντανή. Ωστόσο, 10 χρόνια μετά, το σπίτι έπιασε φωτιά και το σώμα της κόρης της αποτεφρώθηκε. Ο μύθος λέει ότι μετά από αυτό η Δούκισσα απομονώθηκε στη θερινή της κατοικία στην Πεντέλη και άρχισε να τριγυρνά στο δάσος σαν απόκοσμη οπτασία. Μέχρι και σήμερα πολλοί μιλούν για τη Δούκισσα με τον λευκό μανδύα και τα πέπλα που τριγυρνά γύρω από το ανάκτορο.

1. Το Σανατόριο της Πάρνηθας: Κτίστηκε το 1916 για να φιλοξενήσει τους χιλιάδες ανθρώπους που υπέφεραν εκείνη την εποχή από φυματίωση. Λειτούργησε μέχρι το 1965 ως σανατόριο και μετά έγινε ξενοδοχείο. Θεωρείται ίσως το πιο στοιχειωμένο κτίριο της Ελλάδας και αποτελεί το σύμβολο ερευνητικών ομάδων που ασχολούνται με ζητήματα που αφορούν τα υπερφυσικά όντα. Όσοι έχουν μπει μέσα ισχυρίζονται ότι έχουν ακούσει παράξενες φωνές, ενώ στους τοίχους του κυριαρχούν περίεργα σύμβολα. Οι φήμες λένε πως δεν πρέπει κάποιος βράδυ να κατέβει στο υπόγειό του, που ήταν το νεκροτομείο του σανατορίου.