«Πριν από έξι μήνες ήμουν η πιο ευτυχισμένη μητέρα του κόσμου. Μετά έμαθα ότι ο άντρας μου με απατούσε με μια άλλη. Δεν έπρεπε να ζήσουμε πια ούτε εγώ, ούτε τα παιδιά μου», είπε κατά την απολογία της η 28χρονη Νίτα Μπέικερ, η οποία το 1961 στραγγάλισε τα τρία της παιδιά, για να εκδικηθεί τον σύζυγό της, Τζόελ Μπέικερ.

Η Νίτα Μπέικερ, με καταγωγή από το Τέξας, παντρεύτηκε σε ηλικία 18 ετών τον Αμερικανό λοχία Τζόελ Μπέικερ και απέκτησε μαζί του τρία παιδιά. Το 1960, ο λοχίας πήρε μετάθεση για την Ελλάδα και η οικογένεια εγκαταστάθηκε στο Καλαμάκι.

*Διαβάστε εδώ: Υπόθεση Σκιαδόπουλου: Ο δολοφόνος που τεμάχισε τη σύντροφό του και την αναζητούσε σε τηλεοπτικές εκπομπές (Βίντεο)

nita_baker


Ενώ η ζωή του ζευγαριού κυλούσε ήρεμα, η Νίτα Μπέικερ ανακάλυψε πως ο άντρας της είχε συνάψει σχέση με μια Ελληνίδα και αμέσως αποφάσισε να πάρει εκδίκηση, σκοτώνοντας τα ίδια της τα παιδιά.

Έτσι, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της 27ης Μαΐου του 1961, η Νίτα Μπέικερ άνοιξε την πόρτα του υπνοδωματίου όπου κοιμόταν η μόλις 2 ετών κόρη της και με απίστευτη ψυχραιμία και κυνισμό, τύλιξε ένα κορδόνι γύρω από τον λαιμό του κοριτσιού και το έσφιξε δυνατά, μέχρι που σιγουρεύτηκε ότι ήταν νεκρό.

Αμέσως μετά, μπήκε στο δωμάτιο των άλλων δύο παιδιών της, με την 5χρονη Σουζάνα να ξεψυχά ήσυχα στα χέρια της, ενώ ο 8χρονος Τζο ξύπνησε και την κοίταξε στα μάτια. Το παιδί προσπάθησε να αντισταθεί, αλλά η μητέρα του κατάφερε τελικά να του αφαιρέσει τη ζωή, σφίγγοντας ακόμα πιο σφιχτά το κορδόνι γύρω από τον λαιμό του.

*Διαβάστε εδώ: "Τα νέα της Αλεξάνδρας": Η γυναικοκτονία που παρουσιάστηκε ως έγκλημα τιμής (Βίντεο)


Η παιδοκτόνος αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει

Αφού δολοφόνησε τα τρία της παιδιά, η Νίτα κατευθύνθηκε στην κουζίνα, πήρε ένα μαχαίρι και αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή της.

Μετά από λίγη ώρα, ο Τζόελ Μπέικερ επέστρεψε στο σπίτι και αντίκρισε το αποτρόπαιο θέαμα. Αρχικά, είδε τη σύζυγό του μέσα σε μια λίμνη αίματος και στη συνέχεια τα τρία του παιδιά, τα οποία έφεραν σημάδια στραγγαλισμού.

joel_baker


«Ελπίζω τώρα να είσαι ευχαριστημένος. Στα παιδιά μας εξασφάλισα ένα ήσυχο και χριστιανικό καταφύγιο, ώστε να μείνουν μακριά από τον βούρκο μέσα στον οποίο είχε κυλιστεί ο πατέρας τους. Βαρέθηκα κάθε βράδυ τα όργιά σου. Είναι βέβαια μεγάλη ντροπή για έμενα που αναγκάζομαι να αφαιρέσω τη ζωή από αυτά τα τόσο όμορφα και καλά παιδιά, αλλά δεν πρόκειται να τα αφήσω να μεγαλώσουν για να μάθουν τι έκανες. Κάθε βράδυ μου λες κι από ένα άλλο ψέμα. Θα έπρεπε να τα σκεφτείς τα παιδιά σου, όταν άρχιζες τα όργιά σου», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η Νίτα Μπέικερ στο σημείωμα που είχε αφήσει πάνω στο τραπέζι, λίγο πριν προχωρήσει στη διάπραξη των ειδεχθών εγκλημάτων της.

Ακόμα, πάνω στο τραπέζι η 28χρονη είχε αφήσει μια Βίβλο, στην οποία είχε υπογραμμίσει αποσπάσματα που αναφέρονταν στη μοιχεία.

Το δικαστήριο έκρινε ότι η Νίτα Μπέικερ, η οποία έμεινε στην ιστορία ως «η Μήδεια του Καλαμακίου» τέλεσε τους φόνους εν βρασμώ ψυχής, ενώ παράλληλα της αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μέτριας σύγχυσης.

Της επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 16 ετών, ωστόσο δύο χρόνια αργότερα αποφυλακίστηκε και επέστρεψε στην Αμερική.

Από εκεί έστειλε γράμμα στον δικηγόρο της, Σταύρο Τριανταφύλλου, στο οποίο του έγραφε ότι είχε γίνει καλά και ήθελε να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czhq0yfrwnlt)