Λίγους µόλις µήνες µετά τη διάλυση του πέµπτου αρραβώνα του από τη συντηρητική παρουσιάστρια ραδιοφωνικών talk shows, Αν Λέσλι Σµιθ, ο 93χρονος µεγιστάνας των µέσων ενηµέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ, όχι απλώς βγαίνει ξανά ραντεβού, αλλά είναι ήδη έτοιµος να ντυθεί γαµπρός για ακόµη µία φορά.

Ο πολυτάλαντος επιχειρηµατίας, µε καταγωγή από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας και µε περιουσία που σύµφωνα µε το «Forbes» αγγίζει τα 20 δισ. δολάρια, από µία µικρή εφηµερίδα κατάφερε να δηµιουργήσει µία αυτοκρατορία media, τη Fox News, ενώ αποτελούσε τον φόβο και τον τρόµο για πολλούς πολιτικούς (ο Βρετανός πρώην πρωθυπουργός, Τόνι Μπλερ, είχε παραδεχθεί ότι φοβόταν να έρθει σε σύγκρουση µαζί του, ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, τον είχε αποκαλέσει «τον πιο επικίνδυνο άνθρωπο του κόσµου»).

Πέρα από την εκδοτική καριέρα του, όµως, έχει απασχολήσει πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια και µε την πολυτάραχη ερωτική ζωή του, καθώς έχει έως τώρα αρραβωνιαστεί πέντε φορές κι έχει παντρευτεί τέσσερις. Aπό τους γάµους του µάλιστα έχει αποκτήσει έξι παιδιά, ηλικίας από 21 έως 66 ετών, και δεκατρία εγγόνια.

εν είναι τυχαία

Και µπορεί οι προσκλήσεις για τον πέµπτο γάµο του Μέρντοχ, ο οποίος θα τελεστεί στη Μόραγκα, τον αµπελώνα του δισεκατοµµυριούχου στην Καλιφόρνια, να έχουν ήδη σταλεί, σύµφωνα µε τα διεθνή ΜΜΕ, όµως αυτή τη φορά η νύφη φαίνεται πως έχει τραβήξει επάνω της όλη την προσοχή, καθώς δεν πρόκειται για κάποια... τυχαία.

Αντιθέτως, η µέλλουσα σύζυγος του Μέρντοχ, Ελενα Ζούκοβα, έχει επίσης απασχολήσει στο παρελθόν καθώς, όπως είχε γράψει το περιοδικό της βρετανικής ελίτ «Tatler», «βρίσκεται στο κέντρο ενός εκτεταµένου ιστού εξουσίας που περιλαµβάνει σηµαντικά άτοµα από τον κόσµο της τέχνης, Ρώσους ολιγάρχες, αλλά και µια από τις πιο ισχυρές ναυτιλιακές δυναστείες του κόσµου». Ποια είναι όµως η εκλεκτή της καρδιάς του Ρούπερτ Μέρντοχ, η µυστηριώδης Ελενα Ζούκοβα; Γεννηµένη στη Ρωσία, η 67χρονη Ελενα είναι διακεκριµένη µοριακή βιολόγος.

Γνώρισε τον πρώτο της σύζυγο, τον ρωσικής καταγωγής Βρετανό δισεκατοµµυριούχο επενδυτή ενέργειας, Αλεξάντερ Ράντκιν Ζούκοφ, όταν οι δυο τους ήταν ακόµη φοιτητές και µαζί απέκτησαν µία κόρη, την Ντάσα, όµως χώρισαν όταν εκείνη ήταν µόλις τριών ετών. Μετά το διαζύγιό της από τον Ζούκοφ, η Ελενα εγκαταστάθηκε µόνιµα στις Ηνωµένες Πολιτείες, όπου ζει εδώ και τρεις δεκαετίες, παντρεύτηκε ξανά, χώρισε ξανά και τώρα ετοιµάζεται να ενωθεί ,πάλι µε τα ιερά δεσµά του γάµου µε τον αγαπηµένο της σύντροφο. Ολα αυτά τα χρόνια, η βιολόγος δούλεψε σε γνωστά Πανεπιστήµια των ΗΠΑ και δηµιούργησε οικογενειακούς δεσµούς µε εξαιρετικά ισχυρούς και πλούσιους ανθρώπους. Χαρακτηριστικό παράδειγµα είναι φυσικά οι γαµπροί της, καθώς η κόρη της, όπως και η ίδια, έχει πραγµατοποιήσει δύο γάµους. Ακολουθώντας τα χνάρια της µητέρας της, η Ντάσα, επιχειρηµατίας και συλλέκτρια έργων τέχνης, υπήρξε επίσης παντρεµένη, από το 2008 έως το 2017, µε έναν παγκοσµίου φήµης Ρώσο ολιγάρχη, τον Ροµάν Αµπράµοβιτς, µε τον οποίο έχουν αποκτήσει δύο παιδιά.

Φίλος του Πούτιν

Ο δισεκατοµµυριούχος επιχειρηµατίας, επενδυτής και πολιτικός, παρά τις αµέτρητες δραστηριότητές του, είναι περισσότερο γνωστός εκτός Ρωσίας ως ο ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής οµάδας Τσέλσι (την οποία όµως πούλησε λίγο µετά το ξέσπασµα του πολέµου ανάµεσα στη Ρωσία µε την Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022), όµως συνδέεται στενά µε τον πρόεδρο Βλαντίµιρ Πούτιν και θεωρείται από πολλούς ο δίαυλος του Ρώσου ηγέτη προς τη ∆ύση. Αξιοσηµείωτο είναι πως ο Αµπράµοβιτς υπηρέτησε ως απεσταλµένος στις ειρηνευτικές συνοµιλίες µεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας κατά τις πρώτες εβδοµάδες µετά την έναρξη της εισβολής. Η στενή του σχέση µε τον Πούτιν αποδεικνύεται ενδεχοµένως και από το γεγονός ότι ήταν ένας από τους επτά Ρώσους ολιγάρχες στους οποίους επιβλήθηκαν κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά και την κυβέρνηση του Ηνωµένου Βασιλείου για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, συµπεριλαµβανοµένης της δέσµευσης περιουσιακών στοιχείων του, αλλά και ταξιδιωτικών απαγορεύσεων.

εσµοί

Ωστόσο, οι δεσµοί που θα αποκτήσει ο Μέρντοχ µε νέες γι’ αυτόν ισχυρές οικογένειες δεν σταµατούν εκεί, καθώς η Ντάσα Ζούκοβα είναι πλέον παντρεµένη µε τον Σταύρο Νιάρχο, τον εγγονό του Ελληνα µεγιστάνα του ναυτιλιακού κλάδου. Οι δυο τους παντρεύτηκαν το 2020, σε έναν υπερπολυτελή γάµο, που απασχόλησε τα µέσα ενηµέρωσης, στην Ελβετία και έχουν αποκτήσει µαζί έναν γιο. Με µια µατιά λοιπόν, φαίνεται πως ο Ρούπερτ Μέρντοχ, παρά την προχωρηµένη ηλικία του, δεν το βάζει κάτω. Περίπου έξι µήνες µετά την ανακοίνωση της αποχώρησής του από το τιµόνι του µιντιακού κολοσσού, τον οποίο δηµιούργησε και διηύθυνε (µία αποχώρηση που έφερε ανακούφιση σε πολλούς πολιτικούς), ο 93χρονος κατάφερε όχι µόνο να βρει ξανά τον έρωτα στα µάτια της 67χρονης Ελενας Ζούκοβα, αλλά και να προσθέσει κάποιες νέες επαφές στην ατζέντα του µε άλλους ανθρώπους του πλούτου και της εξουσίας.