Ο John Alfred Tinniswood, με καταγωγή από την Αγγλία, είναι 111 ετών και 224 ημερών και κατέχει πλέον επίσημα τον τίτλο του γηραιότερου εν ζωή ανθρώπου στον κόσμο.

Το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες έκανε την ανακοίνωση την Παρασκευή, δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση του θανάτου του πρώην κατόχου του τίτλου Χουάν Βισέντε Πέρες σε ηλικία 114 ετών, έναν μήνα πριν από τα 115α γενέθλιά του.

«Είτε ζεις πολύ ή ζεις λίγο, και δεν μπορείς να κάνεις πολλά γι' αυτό», είπε ο Tinniswood σε συνέντευξή του στο Γκίνες, όπου του δόθηκε το πιστοποιητικό του.

 

Ποιο είναι το μυστικό της μακροζωίας του

Ο Tinniswood δεν καπνίζει, πίνει σπάνια και τρώει fish & chips κάθε Παρασκευή και είπε ότι το μυστικό της μακροζωίας του είναι «απλώς η τύχη».

«Δεν έχω ειδική δίαιτα», πρόσθεσε. Μάλιστα, συμβουλεύει για μέτρο στη ζωή: «Αν πίνεις πολύ ή τρως πολύ ή περπατάς πάρα πολύ, αν κάνεις πάρα πολλά από οτιδήποτε, θα υποφέρεις τελικά».

john_alfred_tinniswood-1

Η ιστορία του John Alfred Tinniswood

Γεννημένος στη βορειοδυτική αγγλική πόλη του Λίβερπουλ στις 26 Αυγούστου 1912, ο Tinniswood έχει ζήσει δύο παγκόσμιους πολέμους -καθώς και τις πανδημίες της Μεγάλης Γρίπης και του Covid-19- και επίσης κατέχει το ρεκόρ του γηραιότερου επιζώντος άνδρα βετεράνου του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, σύμφωνα με το Γκίνες. Γεννήθηκε την ίδια χρονιά που βυθίστηκε ο Τιτανικός.

Είναι ένθερμος οπαδός της ποδοσφαιρικής ομάδας Λίβερπουλ και έχει ζήσει και τις 19 νίκες του πρωταθλήματος της ομάδας του και τις οκτώ νίκες του Κυπέλλου Αγγλίας.

NEW: World's Oldest Man Confirmed at 111 Years Old - Guinness World Records



Ο John Alfred Tinniswood μένει αυτή τη στιγμή σε οίκο ευγηρίας στην αγγλική παραθαλάσσια πόλη Σάουθπορτ. Η υπεύθυνη του οίκου ευγηρίας Κέιτι Χάουαρντ είπε στο BBC ότι ήταν τιμή να φροντίζει τον Tinniswood, ένα «καταπληκτικό άτομο με τόσες πολλές ιστορίες να πει», που «απολαμβάνει να διαβάζει την εφημερίδα και να ακούει ραδιόφωνο».

Σημειώνεται πως η γηραιότερη εν ζωή γυναίκα στον κόσμο είναι η 117χρονη Maria Branyas Morera και ζει στην Ισπανία.