Ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή του έχει ανοίξει τους τελευταίους µήνες ο πρώην βουλευτής Λάρισας µε την Ένωση Κεντρώων και τη Νέα ∆ηµοκρατία Γιώργος Κατσιαντώνης. Ο πρώην βουλευτής άφησε την Ελλάδα και εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ, όπου ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στον χώρο της εστίασης.

*Διαβάστε εδώ: Δημοσκόπηση GPO για τα "Παραπολιτικά": Ανοίγει η ''ψαλίδα'' μεταξύ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, πάνω από 17 μονάδες η διαφορά λίγο πριν τις ευρωεκλογές

Ωστόσο, το σαράκι της πολιτικής δεν έχει φύγει από µέσα του, καθώς, όπως αναφέρει στο «Secret», θα θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του πολιτειακού βουλευτή µε το ∆ηµοκρατικό Κόµµα.

Ο κ. Κατσιαντώνης άνοιξε στο Μάντσεστερ του Νιου Χαµσάιρ ένα sports bar, το «Luigi’s Pizza Bar and Grille». Μάλιστα, τις προηγούµενες ηµέρες είχε προϊδεάσει τους διαδικτυακούς του φίλους γι’ αυτή την εξέλιξη αναρτώντας στα social media πληροφορίες για το νέο του επαγγελµατικό βήµα.

«Γεια σε όλους! Είµαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουµε ότι το pizza bar και grill του Luigi επιστρέφει καλύτερο από ποτέ! Τις επόµενες µέρες θα ανοίξουµε τις πόρτες µας για να σας εξυπηρετήσουµε για άλλη µία φορά. Θα σας κρατάµε ενήµερους για το µεγάλο ραντεβού µας για τα εγκαίνια. Κρατώντας ζωντανό τον θρύλο από το 1975», έγραφε στην ανάρτησή του ο κ. Κατσιαντώνης.

Πίστευα πως είχα αποβάλει από μέσα μου το μικρόβιο της πολιτικής. Όμως μόλις πριν από δύο μέρες (σ.σ.: στις αρχές της εβδομάδας) μου έγινε πρόταση να εμπλακώ ξανά στον πολιτικό στίβο


Μιλώντας στο «Secret», ανέφερε πως επέστρεψε οικογενειακώς στις ΗΠΑ εξαιτίας µιας επιπλοκής που παρουσιάστηκε στην κόρη του κατά τη γέννησή της. «Ως γνωστόν, στη Βοστώνη βρίσκονται τα µεγαλύτερα ιατρικά κέντρα παίδων», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κατσιαντώνης και προσθέτει πως «η σύζυγός µου και εγώ είµαστε πολύ χαρούµενοι και αισιόδοξοι για την εξέλιξή της».

«Το Μάντσεστερ είναι η πόλη στην οποία γεννήθηκα και έζησα το µεγαλύτερο µέρος της ζωής µου. Εχουν περάσει µόλις τέσσερις ηµέρες από το άνοιγµα της επιχείρησης και η ανταπόκριση του κόσµου είναι πραγµατικά συγκινητική. Τη συγκεκριµένη επιχείρηση την αγόρασα τον Ιανουάριο του 2024, κάνοντας ριζική ανακαίνιση τους τελευταίους τρεις µήνες. Το κατάστηµα δεν έχει ελληνική κουζίνα (τα µόνο ελληνικά πιάτα που σερβίρονται είναι σπανακόπιτα και κοτόσουπα), καθώς είναι ένα κλασικό αµερικανικό sports bar».


Είχε εκλεγεί πάλι

Όπως λέει στο «S», «πίστευα πως είχα αποβάλει από µέσα µου το µικρόβιο της πολιτικής. Όµως, µόλις πριν από δύο µέρες (σ.σ.: στις αρχές της εβδοµάδας) µου έγινε πρόταση να εµπλακώ ξανά στον πολιτικό στίβο. Θα είµαι υποψήφιος µε το κόµµα των ∆ηµοκρατικών για τη θέση του πολιτειακού βουλευτή».

Σηµειώνεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Κατσιαντώνης θα ασχοληθεί µε τα κοινά των ΗΠΑ.

Κατά το παρελθόν είχε εκλεγεί για τρεις θητείες βουλευτής στην πολιτεία του Νιου Χαµσάιρ, επί κυβέρνησης του Μπαράκ Οµπάµα, ενώ το 2014 είχε παραιτηθεί από τη θέση του επιστρέφοντας στην Ελλάδα.

Όταν του ζητάµε ένα σχόλιο για την επικείµενη µονοµαχία Μπάιντεν - Τραµπ µε φόντο την προεδρία των ΗΠΑ, ο κ. Κατσιαντώνης τη χαρακτηρίζει «µάχη µέχρι θανάτου. Η πόλωση είναι τεράστια, σε σηµείο να αισθάνεσαι ότι η χώρα βρίσκεται σε εµφύλιο πόλεµο».

Τέλος, θέλοντας να στείλει το δικό του µήνυµα προς τους Έλληνες, αναφέρει πως πρέπει να έχουν «αγάπη, σύµπνοια και ενότητα!» και συµπληρώνει πως «σας αγαπάµε πολύ και να είστε σίγουροι ότι η Οµογένεια θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό σας!».

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 18/05/2024