Υπάρχουν δεκάδες υποτιθέμενες θεάσεις «κανίβαλων» που ζουν βαθιά στα δάση των Αππαλαχίων, όπου οι απόγονοι των ανδρών που εγκατέλειψαν τον αμερικανικό εμφύλιο λέγεται ότι ζουν εντελώς ανεξάρτητα από τον πολιτισμό.

Οι θρύλοι αυτών των «άγριων ανθρώπων» που ζουν σε ένα διαβόητο εθνικό πάρκο στις ΗΠΑ επιμένουν για αιώνες.

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι τουλάχιστον πέντε άνθρωποι είναι γνωστό ότι εξαφανίστηκαν χωρίς ίχνη στο πυκνόδασος Εθνικό Πάρκο Great Smoky Mountains. Η πιο γνωστή από αυτές τις μυστήριες εξαφανίσεις είναι αυτή του Ντένις Μάρτιν, ενός εξάχρονου αγοριού που «πάτησε πίσω από έναν θάμνο» ενώ βρισκόταν σε κάμπινγκ με την οικογένειά του τον Ιούνιο του 1969 και δεν τον είδαν ποτέ ξανά.

Η υπόθεση Ντένις Μάρτιν πυροδότησε τόσο εθνικό ενδιαφέρον που επίλεκτη μονάδα ειδικών δυνάμεων του αμερικανικού στρατού, κλήθηκε να βοηθήσει στην έρευνα. Σύμφωνα με τον Brian Jeffrey από το podcast Black Mass Paranormal, οι άριστα εκπαιδευμένοι στρατιώτες δεν βρήκαν ίχνος του Ντένις, αλλά συνάντησαν μερικά από αυτά τα «άγρια» άτομα.

usa-kanivaloi2

«Αυτή η ομάδα άγριων ανθρώπων είναι γνωστό ότι έχει κανιβαλιστικές τάσεις», ισχυρίστηκε.

Οι πρώτες αναφορές για άγριους ανθρώπους έγιναν το 1877

Ο Podcaster Donnie Laws, στο δικό του κανάλι, είπε επίσης: «Οι πρώτες αναφορές για άγριο άνθρωπο στις ΗΠΑ ήταν γύρω στο 1877, στη Δυτική Βόρεια Καρολίνα. Κάποιοι χρυσωρύχοι συνάντησαν έναν καθώς πήγαιναν να δουλέψουν στα ορυχεία. Τον ακολούθησαν σε μια σπηλιά και βρήκαν ένα ολόκληρο μάτσο οστά από όλα τα διαφορετικά είδη ζώων. Δεν λένε αν υπάρχουν ανθρώπινα οστά, αλλά αυτό βρήκαν».

Λίγο λιγότερο από 20 χρόνια αργότερα, δημοσιεύματα εφημερίδων αναφέρουν έναν άλλο «άγριο άνθρωπο» που συνελήφθη στην ίδια περιοχή. Τελικά οδηγήθηκε σε ένα τρελοκομείο όπου έζησε τις μέρες του χωρίς να αποκαλύψει ποιος ήταν ή από πού είχε έρθει.

Προσθέτει ότι υπάρχουν δεκάδες αναφορές για ανθρώπους που ζουν «άγρια» στα Smoky Mountains: «Αυτοί είναι απλώς άνθρωποι που μόλις έγιναν άγριοι, ζώντας από τη γη. Κάποιοι λένε ότι έγιναν και κανίβαλοι».

Οι ιστορίες των άγριων ανθρώπων στα Smoky Mountains έχουν αυξηθεί μόνο με τα χρόνια. «Πρόσφατα υπήρξε αύξηση των αναφορών για αυτούς τους ανθρώπους», εξήγησε ο Μπράιαν. «Υποτίθεται ότι στήνουν παγίδες για να συλλάβουν μοναχικούς πεζοπόρους στα βουνά. Έχουν στοχοποιήσει συγκεκριμένα τους ηλικιωμένους και τα παιδιά».

Το εθνικό πάρκο είναι μια τεράστια περιοχή άγριας φύσης και είναι εύκολο να δει κανείς πώς οι πεζοπόροι μπορεί να χαθούν ή να αποπροσανατολιστούν, αλλά μερικές από τις εξαφανίσεις των Smoky Mountains είναι πραγματικά μπερδεμένες.

usa-kanivaloi

Κάποιες από τις εξαφανίσεις των Smoky Mountains

Στις 25 Σεπτεμβρίου 1981, η Thelma Pauline "Polly" Melton πήγε για πεζοπορία με δύο από τους φίλους της. Περπατούσε λίγα μέτρα μπροστά τους όταν εξαφανίστηκε πάνω από το φρύδι ενός λόφου. Ποτέ δεν την έχουν ξαναδεί ή ακούσει.

Στις 8 Οκτωβρίου 1976 ενώ βρισκόταν σε εκδρομή με το γυμνάσιό της, η Trenny Gibson ήταν 16 ετών όταν εξαφανίστηκε από τα Great Smoky Mountains.

Το 2011 ο 45χρονος Christopher Cessna ήταν μόνος όταν εξαφανίστηκε στην περιοχή.

Τον επόμενο χρόνο ο Derek Lueking αγόρασε μια συλλογή εξοπλισμού κατασκήνωσης πριν ξεκινήσει για να περπατήσει στο μονοπάτι. Οι ερευνητές βρήκαν αργότερα ένα ανατριχιαστικό σημείωμα στο ταμπλό του αυτοκινήτου του που έγραφε: «Μην με ψάχνεις».

Ο Μπράιαν είπε ότι υπάρχουν δεκάδες αναφορές από ανθρώπους που έχουν δει «τριχωτούς, γυμνούς άντρες» στην περιοχή. Και συνέχισε: «Ήταν ένα ζευγάρι που είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του και βγήκε για να πάει να δει έναν καταρράκτη. Από αυτόν τον καταρράκτη, σκαρφαλώνοντας στο πλάι, είδαν έναν άνδρα εντελώς γυμνό».

Περιέγραψαν ότι είχε «πιο πολύ τρίχωμα από τον μέσο όρο από τη μέση και κάτω, με το πρόσωπό του γεμάτο αίματα».