Σήμερα καταφτάνει στην Ελλάδα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μαζί του, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα ταξιδέψει και η «πρώτη κυρία» της χώρας Εμινέ Ερντογάν, η οποία είναι πάντα στο πλευρό ή για πολλούς στη σκιά του συζύγου της.

Η ίδια έχει εκφράσει την επιθυμία να επισκεφθεί το Μουσείο της Ακρόπολης, ενώ την ευθύνη του τελικού της προγράμματος την έχουν οι σύζυγοι του Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει δημιουργηθεί ένα παράλληλο πρόγραμμα της Τουρκάλας «πρώτης κυρίας», που θα περιλαμβάνει τσάι και γεύμα και φυσικά θα συνοδεύεται είτε από τη σύζυγο του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου Σίσσυ, είτε από τη σύζυγο του πρωθυπουργού Μπέτυ Μπαζιάνα, είτε και από τις δύο μαζί, όπως συνέβη με την επίσκεψη της Μπριζίτ Μακρόν.

Την Πέμπτη στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος θα παραθέσει δείπνο στο οποίο θα αποδοθούν τιμές τύπου Ομπάμα και Μακρόν, στο οποίο θα παρακαθίσουν 120 καλεσμένοι εκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τη σύζυγό του, τον πρωθυπουργό με τη σύζυγό του και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τη σύζυγό του.

 Ποια είναι η Εμινέ Ερντογάν

Η «πρώτη κυρία» της Τουρκίας είναι πάντα διακριτή και σχεδόν «αψεγάδιαστη» -με βάση τα τουρκικά πρότυπα-, αφού η παρουσία της είναι καθοριστικής σημασίας, καθώς η Εμινέ είναι η γυναίκα που ο «σουλτάνος» επιθυμεί να γίνει υπόδειγμα για όλες τις μουσουλμάνες.

Έχει πλούσια φιλανθρωπική δράση και δραστηριοποιείται σε σημαντικές καμπάνιες, όπως η απαγόρευση του γάμου των ανηλίκων.

Η ίδια ισχυρίζεται πως ζει μία «ταπεινή και σεμνή» ζωή υπό τις μουσουλμανικές αξίες και περνά τον χρόνο της στην κουζίνα του παλατιού, βέβαια δημοσιεύματα διεθνών Μέσων έχουν καταρρίψει πολλάκις τη φήμη της σεμνότητας, καταλογίζοντάς της πολλές σπατάλες.

Αφού τα διεθνή Μέσα συχνά αναφέρουν ότι η Εμινέ είναι και γνωστή για τη λατρεία της στα ψώνια, τις αντίκες και τα ακριβά σουβενίρ και όπου πάει ξοδεύει χιλιάδες ευρώ, ενώ η περιοχή βέβαια αποκλείεται από τους καθημερινούς επισκέπτες.

Μάλιστα, είναι γνωστό οτι υπερηφανεύεται για το άσπρο τσάι που πίνει στα χρυσά της σερβίτσια, το οποίο κοστίζει κάτι λιγότερο από 1.700 ευρώ το κιλό, αναφέρει ο δημοσιογράφος.

Σήμα κατατεθέν της 62χρονης Εμινέ η μαντίλα, την οποία δεν αποχωρίζεται σε καμία δημόσια εμφάνισή της. Μαντίλες φυσικά επώνυμων οίκων όπως οι Chanel, Hermès, Balenciaga. 

Για την ιστορία... η πρώτη κυρία γεννήθηκε το 1955 και ήταν το μικρότερο από τα 5 παιδιά μιας οικογένειας αραβικής μειονότητας.

Για τα δεδομένα αυτής της οικογένειας, η Εμινέ Ερντογάν πέρασε έντονη εφηβεία.

Στα ενδιαφέροντά της δεν ήταν πάντα η διατήρηση καλών σχέσεων με ισλαμιστές πολιτικούς, ούτε και το να ασπαστεί για πάντα τη μαντίλα και να ξεχάσει τις χαρές του μοντέρνου κόσμου.

Αγαπούσε τη γρήγορη οδήγηση, τα σπορ αμάξια, τις πλούσιες παρέες, τα ωραία ρούχα, ό,τι αγαπά, δηλαδή, ένας νέος άνθρωπος που δεν είναι έτοιμος να ξεχάσει τις χαρές της δυτικής ζωής για χάρη της πίστης και της παράδοσης.