Ο Ευαγγελινός Μιχελής αρίστευσε στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, συγκεντρώνοντας 19.376 μόρια, που τον βάζουν από τους πρώτους στην Ιατρική Σχολή Αθηνών (αποτελεί την επιλογή του). Τον βρήκε για συνέντευξη δημοσιογράφος του inkefalonia.gr εν ώρα εργασίας, καθώς βγάζει το χαρτζιλίκι στη ρεσεψιόν τουριστικής επιχείρησης στην Κεφαλονιά.

Είναι από τα Δενδρίνατα Πυλάρου, σχολείο πήγαινε στο Γενικό Λύκειο Σάμης, έχει άλλα 7 αδέλφια μικρότερα, και γενικά είναι ένα παιδί που από μικρός έχει ξεχωρίσει για το ενδιαφέρον του για τα γράμματα και τον πολιτισμό.

Μάλιστα είναι εγγεγραμμένος στην Φιλαρμονική Σάμης της ΚΕΔΗΚΕ «Θέμος Αμούργης», στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Ευφημία «Το Φανάρι», ενώ βοηθούσε τα παιδιά το συλλόγου στο σκάκι! «Το όνειρο μου είναι να κάνω μία καινοτομία. Να προχωρήσω λίγο παραπέρα. Σε κάποιο εργαστήριο, σε κάποια ερεύνα» λέει.

Οι βαθμοί του ζαλίζουν: Έκθεση 18,8, Βιολογία 19, Φυσική 20, Χημεία 19,8.

Ο ίδιος παραδέχεται για τα μαθήματα: «Μου αρέσει η Έκθεση και το να αποτυπώνω τις σκέψεις μου, αλλά στο πλαίσιο των εξετάσεων πρέπει να είσαι σε όλα καλός». Η ιδέα της Ιατρικής, στο μυαλό του, προέκυψε τα τελευταία δύο χρόνια: «Γενικά δεν είχα κάποιο πλάνο. Δεν είχα κάποιο όνειρο από μικρός, προέκυψε όταν σκέφτηκα ποιος θα ήταν ο σκοπός του επαγγέλματος που θα έκανα. Και εγώ ήθελα να βοηθάω. Μου αρέσει η επαφή με τον κόσμο και να μπορώ να τον κάνω πιο χαρούμενο . Πιστεύω ένας γιατρός έχει ευθύνη και ένα καθήκον να κάνει τους ανθρώπους καλά. Την απόφαση για να ακολουθήσω την Ιατρική την πήρα στην Β’ Λυκείου.»