Την πρώτη της δημόσια ομιλία (υπό μία έννοια) έκανε η πριγκίπισα-διάδοχος του ισπανικού θρόνου, Λεονόρ, σε εκδήλωση για την επέτειο υιοθέτησης του Συντάγματος της Ισπανίας.

Η μικροκαμωμένη 13χρονη πριγκίπισσα ανέβηκε στο βήμα (αφού τοποθετήθηκε και ειδικό σκαλοπάτι για το ύψος) και διάβασε τα πρώτα άρθρα του Συντάγματος. Δίπλα της, ο πατέρας της βασιλιάς Φίλιππος Στ' την καμάρωνε. Εξίσου την καμάρωνε η μητέρα της, βασίλισσα Λετίθια και η μικρότερη αδελφή της. Είχε και λίγο τρακ, αλλά τα κατάφερε.

Δεν άργησε όμως να προκληθεί και ο πρώτος σάλος για την εμφάνιση αυτή. Αφορμή στάθηκε το βίντεο που ανέβηκε στο Twitter από έναν λογαριασμό που διαχειρίζεται το ψηφιακό περιεχόμενο της Ισπανικής Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης (RTVE).

Στο βίντεο ουσιαστικά διακωμωδείται η νεαρή πριγκίπισσα, αφού μπαίνει σφήνα και ο τέως πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, από μία δική του ομιλία στο τέλος της οποίας αφήνει να πέσει κάτω το μικρόφωνο:

Ήδη, το Λαϊκό Κόμμα (ΡΡ) εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του, καλώντας τη διοίκηση της RTVE να απολύσει τον υπεύθυνο της επιχείρησης που διαχειρίζεται το ψηφιακό περιεχόμενο.

Η διεύθυνση της Δημόσιας Τηλεόρασης εξέφρασε τη λύπη της και χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το συγκεκριμένο Tweet. Πάντως, δεν κατέβηκε από το Twitter.