Έχει εξελιχθεί ίσως στην πιο πολυσυζητημένη βουλευτή του ελληνικού Κοινοβουλίου, ενώ κάθε ατάκα της σε τηλεοπτική εκπομπή γίνεται viral. Ο λόγος για τη βουλευτή Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, την οποία συναντήσαμε στο bar-restaurant «In Town» στην οδό Μητροπόλεως, στο κέντρο της Αθήνας, και σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση μας αποκάλυψε γιατί τα έχει «βάλει» με τον πρόεδρο της Ενωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, πώς κρατάει τον γάμο της 47 χρόνια, ποιες είναι οι σπεσιαλιτέ της, αλλά και για το αν έχει ερωτική ζωή στα 65 της χρόνια.

Είστε το πρόσωπο των ημερών. Κάποιοι σας χαρακτηρίζουν γραφική, ακόμα και τρελή. Σας ενοχλεί; Τι τους απαντάτε;

Οχι, δεν με ενοχλεί. Η γιαγιά μου έλεγε «καλύτερα να σε ζηλεύουν παρά να σε λυπούνται». Απλώς, είμαι λίγο παρορμητική και σαν άτομο και σαν ζώδιο. Είμαι Ταύρος με ωροσκόπο Λιοντάρι, οπότε είμαι πιο παρορμητική και αυτά που λέω τα ζω. Δεν μπορώ να μιλήσω με ψυχρό πολιτικό λόγο.

Στενοχωρηθήκατε που σας χαρακτήρισε «σούργελο» ο βουλευτής της Ν.Δ. Βασίλης Οικονόμου στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά;

Στενοχωρήθηκα με την έννοια αν λέει «σούργελο» εμένα, τι πρέπει να πει για τον εαυτό του; Εμένα δεν είναι επάγγελμά μου η πολιτική. Επιχειρηματίας είμαι. Σαράντα επτά χρόνια σπούδαζα και εργαζόμουν σε ναυτιλιακή εταιρεία. Εκείνος που έχει κάνει την πολιτική επάγγελμα και γυρνάει από κόμμα σε κόμμα λέει εμένα «σούργελο»;

Στις επόμενες εκλογές θα πολιτευθείτε με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με άλλο κόμμα;

Αν μου κάνει την τιμή ο πρωθυπουργός και με εντάξει στα ψηφοδέλτιά του, θα δεχθώ.

Γιατί τα έχετε βάλει με τον Βασίλη Λεβέντη; Τι σας έχει κάνει;

Εγώ τον Βασίλη Λεβέντη τον ξέρω πάνω από είκοσι χρόνια. Οχι μία εβδομάδα, που λέει. Αν του πήγα μια εικόνα δώρο, δεν πήγα να του ζητήσω ελεημοσύνη. Εγώ γνωριζόμουν μαζί του από τότε που ερχόταν στις εκθέσεις χρυσοχοΐας στον ΟΛΠ, που τον χρηματοδοτούσαμε. Αλλα εφοπλιστικά γραφεία τον έδιωχναν, τον θεωρούσαν γραφικό και του έστελναν πίτσες. Η διαμάχη μας άρχισε όταν ήταν να εκλεγούν αντιπρόεδροι της Βουλής από την Ενωση Κεντρώων και από τους ΑΝ.ΕΛ. και πληροφορήθηκα ότι θέλει να κάνει αντιπρόεδρο τον γιο του. Και του είπα: «Πρόεδρε, μην κάνεις αντιπρόεδρο τον γιο σου, κάνε κάποιον άλλον. Εσύ που μιλάς κατά της οικογενειοκρατίας; Θα κάνεις κακό στο κόμμα». Και το κυριότερο, και το λέω και δημόσια, είναι ότι μου ζήτησε τον Μάρτιο του 2016 να «φάω» όλο το bullying. Να πω δεν παραιτούμαι, δεν αφήνω την έδρα μου, γιατί δεν μπορούσε να το κάνει ο Μάριος, και μου είπε «σε εμπιστεύομαι, θα φας εσύ το περισσότερο bullying, γιατί οι άλλοι βουλευτές θα σου κάνουν πόλεμο».

Με τον σύζυγό σας είστε μαζί 47 χρόνια. Ποιο είναι το μυστικό του γάμου σας;

Το μυστικό του γάμου, εκτός από τον έρωτα και την αγάπη, είναι ο αλληλοσεβασμός. Ο ένας να «χτυπάει» τον άλλον με τριαντάφυλλο.

Σας φλερτάρουν οι άνδρες;

Προσπαθώ να μη δίνω σημασία. Τους λέω «μην ξεχνάτε ότι είμαι και μαμά και γιαγιά». Εγώ θα ήθελα να βγω με τους δύο γιους μου, που είναι δύο μέτρα παλικάρια και κούκλοι, και να είμαι σε ένα τραπέζι να πίνουμε σαμπάνια και να με φυλάνε και να μας φωτογραφήσουν και να πουν οι δημοσιογράφοι «της αρέσουν τα τεκνά της Μεγαλοοικονόμου» και να πω είναι γιοι μου, να και το πιστοποιητικό γεννήσεως.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή μέχρι σήμερα για εσάς;

Ηταν μετά τη διάρρηξη που μας έκαναν το 1994. Από τη μια στιγμή στην άλλη μας πήραν από ένα χρηματοκιβώτιο αξίας σημερινής 20.000.000 ευρώ. Εκεί είδα τη ζωή μου να αλλάζει ξαφνικά από τη μια μέρα στην άλλη. Το προσωπικό μας, περίπου 30 άτομα, μας είπαν να φύγουν. Και τους είπα δεν θα φύγετε, θα περιμένετε δύο μήνες να πουλήσουμε άλλα δύο ακίνητα, γιατί δεν είχαμε μετρητά στην τράπεζα. Ετσι πουλήσαμε δύο ακίνητα, τους βάλαμε στον ΟΑΕΔ και φύγανε.

Είστε φαν του σίριαλ «Τατουάζ». Τι σας αρέσει;

Μου αρέσει αυτή η απλότητα. Παρακολουθούμε τη ζωή και την καθημερινότητα μιας οικογένειας στην Αίγινα. Δεν μου αρέσουν τα στημένα σίριαλ, με χλιδή.

Ποιο φαγητό είναι η σπεσιαλιτέ σας; Πιο πολύ φτιάχνω θαλασσινά. Οπως μύδια με πιλάφι. Δεν μου αρέσουν τα κρεατικά.

Την ηλικία σας τη λέτε;

Σε τρία χρόνια θα βγω σε σύνταξη. Θα είμαι 67.

Υπάρχει ερωτική ζωή;

Φυσικά. Υπάρχει και ο έρωτας και το σεξ. Δεν μπορεί να υπάρχει έρωτας χωρίς σεξ. Δεν είμαι 20 χρόνων. Αλλά πώς θα εκφράσεις την αγάπη σου εκτός από το να μιλήσεις με τον σύντροφό σου; Εκτός από ψυχική επαφή, πρέπει να έχεις και σωματική. Είναι αναγκαίο. Αν το αισθάνεσαι, έχεις και την παρόρμηση να θέλεις να πλησιάσεις το έτερόν σου ήμισυ.

Εχετε κάνει κάποια αισθητική επέμβαση;

Οχι. Εχω το DNA της μητέρας μου. Η μητέρα μου έχει γεννηθεί το 1923, είναι 96 χρόνων και αν της βάψεις και της φτιάξεις τα μαλλιά της φαίνεται για 60. Εχει ένα δέρμα τέλειο.

Δημοσιεύθηκε στα Παραπολιτικά 9/2/2019