Εδώ, στα parapolitika.gr, είχαμε γράψει πολύ πρόσφατα ότι εκείνο το οποίο έχει ανάγκη υγειονομικώς το Λεκανοπέδιο δεν είναι η ενίσχυση των τμημάτων επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) όλων των νοσοκομείων του ΕΣΥ της Αττικής, αλλά αποκλειστικά και μόνον η δημιουργία 4 – 5 μεγάλων και αυτόνομων ΤΕΠ, τα οποία θα είναι ακροβολισμένα στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και στο κέντρο του Λεκανοπεδίου.
Πράγματι, λοιπόν, τα parapolitika.gr είναι σε θέση να γνωρίζουν ότι αυτός ακριβώς είναι ο σχετικός σχεδιασμός εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, σχεδιασμός ο οποίος βρίσκεται ήδη αυτό το χρονικό διάστημα πάνω στο τραπέζι.

Το σίγουρο είναι ότι ένα από αυτά τα 4 – 5 μεγάλα και αυτόνομα ΤΕΠ του Λεκανοπεδίου θα είναι εκείνο του νοσοκομείου της Αθήνας «Ευαγγελισμός», για το οποίο ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αποφάσισε πολύ πρόσφατα την χωροταξική επέκτασή του σε όλο το ισόγειο του ιδρύματος.

Τα μεγάλα και αυτόνομα ΤΕΠ θα δημιουργηθούν σε ήδη υπάρχουσες υποδομές και, μάλιστα, σε εκείνες τις υποδομές, οι οποίες είναι σε θέση, αναπτυσσόμενες βεβαίως, να υποστηρίξουν μία τέτοια πολύ απαιτητική δομή. «Για παράδειγμα, δεν μπορεί να είναι τέτοιο μεγάλο και αυτόνομο ΤΕΠ εκείνο του νοσοκομείου της Αθήνας ‘Αγία Όλγα’», διευκρινίζει σχετικά στα parapolitika.gr ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο οποίος επισημαίνει επίσης ότι δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα των επίσημων σχετικών ανακοινώσεων. «Τώρα είναι ώρα δουλειάς, είναι η ώρα του σχεδιασμού του νέου συστήματος», μας εξηγεί χαρακτηριστικά ο ίδιος.