Σε παντελώς ανυπόστατες φήμες, οι οποίες δημοσιεύθηκαν ως… πληροφορίες ακόμη και σε ημερήσιες εφημερίδες, αποδίδει η διοίκηση του νοσοκομείου της Αθήνας «Αγία Όλγα» τα περί αναβολής όλων των προγραμματισμένων για την τρέχουσα εβδομάδα χειρουργείων, εξαιτίας της σοβαρής έλλειψης αναισθησιολόγων.
Μάλιστα, οι… πληροφορίες αυτές ήθελαν να έχουν ήδη ειδοποιηθεί περίπου… 100 χειρουργικοί ασθενείς του «Αγία Όλγα» για την αναβολή των χειρουργικών επεμβάσεων, στις οποίες είχε προγραμματισθεί να υποβληθούν!

Οι εν λόγω φήμες προκάλεσαν την άμεση παρέμβαση του διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής Παναγιώτη Στάθη, ο οποίος ζήτησε από τον διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας του «Αγία Όλγα» αναλυτική αναφορά σχετικά με το σύνολο των ελλείψεων του ιδρύματος σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Επίσης, ο Παναγιώτης Στάθης διαβεβαίωσε ότι θα καλυφθούν άμεσα όλες οι επείγουσες ανάγκες του «Αγία Όλγα» σε ανθρώπινο δυναμικό, ιδιαιτέρως σε αναισθησιολόγους, ενώ ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας του ιδρύματος εξήγησε στον διοικητή της 1ης ΥΠΕ Αττικής ότι ουδέν προγραμματισμένο, τακτικό χειρουργείο έχει αναβληθεί.