Ένα ανθρώπινο, ψύχραιμο, αλλά και υπεύθυνο μήνυμα έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεδιπλώνοντας όλες τις πτυχές της νέας κατάστασης στην οποία εισέρχεται η ζωή και η καθημερινότητά μας.

Ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του, αφού αναφέρθηκε στα θέματα της καθημερινότητας που αλλάζει ραγδαία για όλους μας, έστειλε και συμβολικά μηνύματα για τα θέματα που προέκυψαν με την Εκκλησία. Στο διάγγελμά του επέλεξε για φόντο μια εικόνα της Παναγίας για να δείξει πως ο πόλεμος του κοροναϊού δεν είναι κατά της πίστης ή της εκκλησίας, αλλά απέναντι στην απειλή ενός φονικού ιού.

Μάλιστα, χωρίς να αναφέρει το θέμα της Εκκλησίας οι αναφορές ήταν σαφείς προς τα θέματα που προβλημάτιζαν τουλάχιστον μέχρι χθες τους ηλικιωμένους και τους πιστούς που επέμεναν να εκκλησιάζονται.

 

«Είμαστε στην αρχή της μάχης, που θα είναι δύσκολη, ειδικά στο επόμενο δίμηνο» ανέφερε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε μεταξύ άλλων: «Το  μεγαλύτερο όπλο κατά του κοροναϊού παραμένει, πάντως, η καθημερινή μας στάση. Και, καθώς ο ιός μεταδίδεται με την επικοινωνία, αυτήν ακριβώς οφείλουμε να προσαρμόσουμε.

Μας το λένε, άλλωστε, και οι γιατροί: «Εμείς μένουμε όρθιοι στα νοσοκομεία για εσάς. Και εσείς πρέπει να μείνετε στο σπίτι για εμάς».

Και μας συμβουλεύουν: Μην φέρεστε ως υγιείς που δεν βγαίνουν για να μην νοσήσουν. Αλλά σκεφτείτε διαφορετικά: Σαν να έχετε ήδη τον ιό και δεν πρέπει να τον μεταφέρετε σε άλλους.

 Οι συναθροίσεις αποτελούν τις μεγαλύτερες παγίδες. Γι’ αυτό και τις απαγορεύουμε.

 Στο επόμενο δίμηνο ο κίνδυνος θα γιγαντώνεται. Γι’ αυτό και θα ακολουθήσουν νέοι περιορισμοί. Και θα πρέπει όλοι να δείξουμε πειθαρχία».


ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα