Συνέντευξη στη σλοβενική εφημερίδα «Ekipa» παραχώρησε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, αναλύοντας τις σκέψεις του για το μέλλον του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου μετά την πανδημία και αποφάσεις που καλείται να λάβει η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία.

«Είμαι αισιόδοξος και έχω πίστη πως θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα και στην Ισπανία και στην Ιταλία και σε κάθε άλλη χώρα της Ευρώπης. Γενικά είμαι αισιόδοξος. Από την άλλη όμως δεν μπορώ να εγγυηθώ τίποτα, δεν μπορώ να υποσχεθώ τίποτα. Όλα θα κριθούν από το πόσο ασφαλείς είναι οι συνθήκες και δεν θα υπάρχει κίνδυνος για κανέναν, προκειμένου να γίνουν κανονικά οι αγώνες», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς για τι προβλέπεται να ισχύσει με τη Λίβερπουλ, η οποία έχει τεράστια διαφορά από τις αντιπάλους της στην Premier League, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη το τι θα γίνει στην Αγγλία, καθώς η πανδημία έχει «κλειδώσει» τα πάντα, ο Τσέφεριν ήταν σαφής.

«Δεν βλέπω τον τρόπο με τον οποίο θα μείνει η Λίβερπουλ χωρίς τίτλο. Εάν επαναρχίσει το πρωτάθλημα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα το κατακτήσει. Θεωρητικά δεν έχει φτάσει ακόμη σε μαθηματική κατάκτηση, αλλά πρακτικά είναι πλέον πολύ κοντά. Παρόλα αυτά, εάν δεν υπάρξει αγωνιστική δράση στην Αγγλία ή κάπου αλλού, θα είναι εξίσου σημαντικό να ανακοινώσουν οι Λίγκες μία δικλείδα ασφαλείας, που θα ξεκαθαρίζει ποιος είναι ο πρωταθλητής», απάντησε.

Όσο για το αν η UEFA έχει κριτήρια για το πώς πρέπει να αποφασίζονται οι πρωταθλητές και η τελική κατάταξη στα πρωταθλήματα που δεν θα μπορέσουν να ολοκληρωθούν; «Όχι, δεν έχουμε. Και πριν μίλησα υποθετικά. Προετοιμαζόμαστε και γι' αυτό το σενάριο, αλλά δεν μπορούμε να μπούμε ακόμα σε λεπτομέρειες. Προς το παρόν, είμαι απόλυτα αφοσιωμένοι στο πως θα ολοκληρωθούν οι διοργανώσεις».

Αναφορικά με το Champions League, διευκρίνισε ότι «θα ολοκληρωθεί, με τη δομή που ξεκίνησε φέτος».