Στην συνοικία της Νέας Σμύρνης, στη Λάρισα  βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής οι Σωτήρης Τσιόδρας και Νίκος Χαρδαλιάς προκειμένου να δουν από κοντά την κατάσταση που επικρατεί μετά την διάγνωση πολλαπλών κρουσμάτων κοροναϊού το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Larissa Net, μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας, κάποιοι Ρομά φωνάζοντας στο Νίκο Χαρδαλιά, ζητούσαν να μάθουν το λόγο που μπήκε ο οικισμός σε καραντίνα, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων να τονίζει χαρακτηριστικά: «Να μείνετε σπίτι και να μην κάνετε τίποτα άλλο».


3


Σημειώνεται ότι η κατάσταση στην περιοχή είναι εξαιρετικά δύσκολη, μετά τον εντοπισμό πολλαπλών κρουσμάτων κοροναϊού. Το πρώτο κρούσμα στον οικισμό Ρομά ήταν ένας 32χρονος, ενώ έπειτα από ελέγχους του ΕΟΔΥ εντοπίστηκαν 20 κρούσματα γεγονός που οδήγησε τις αρχές στην απόφαση να μπει σε καραντίνα η περιοχή.



Πρόεδρος Ρομά Θεσσαλίας: Υπάρχουν πολλοί που δεν πιστεύουν πως υπάρχει κοροναϊός 

 Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ρομά Θεσσαλίας Νίκος Παϊτέρης, ζήτησε να σκύψει η Πολιτεία στα προβλήματα των ανθρώπων στον οικισμό Ρομά στη Λάρισα, που είναι σε καραντίνα λόγω κοροναϊού.

«Αυτό που συνέβη εδώ θα γίνει και σε άλλους οικισμούς, από έναν θετικό πήγαμε σε είκοσι», τόνισε ο κ. Παϊτέρης. «Ζητάμε να λάβουμε μέτρα και να τα τηρήσουμε κι εμείς και ο καθένας εδώ και να εξασφαλίσουμε και τους υπόλοιπους, ήδη γίνονται μετρήσεις και λαμβάνονται δείγματα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Παϊτέρη, πολλοί δεν πιστεύουν πως υπάρχει κοροναϊός, ειδικά οι νέοι, υπάρχει παραπληροφόρηση. «Θέλουμε να σκύψει η πολιτεία στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, σε κάθε ανάγκη που θα προκύψει», κατέληξε.

Δείτε τις εικόνες:

2
4
6
8
larisa-roma-7