Ούτε κάποιο θέμα ηθικής τίθεται για τον ίδιον ούτε θέμα παραίτησής του από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Ο επίκουρος καθηγητής Κλινικής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γκίκας Μαγιορκίνης, απαντά με αυτόν τον κατηγορηματικό τρόπο, μέσω του parapolitika.gr, στον τέως υπουργό Υγείας και τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθό, ο οποίος έχει ζητήσει την παραίτηση του Γκίκα Μαγιορκίνη από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, εξαιτίας του θέματος με την απευθείας ανάθεση της διενέργειας χιλιάδων τεστ για τον νέο κοροναϊό, εκ μέρους της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής, σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο, με το οποίο φέρεται ο καθηγητής να είχε συνεργασία.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης δηλώνει στα parapolitika.gr ότι «διέκοψα στα τέλη του περασμένου Αυγούστου τη συνεργασία μου με το συγκεκριμένο ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο, προκειμένου να μην υπάρχει καμία εμπλοκή, εξαιτίας της ανάληψης από εμένα της υποχρέωσης να εκπροσωπώ την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας. Είχα συνεργασία, την έχω διακόψει εγκαίρως. Δεν υπήρξα ποτέ υπάλληλος του διαγνωστικού κέντρου. Όσον αφορά την 1η ΥΠΕ Αττικής, δεν γνωρίζω ούτε τον διοικητή της ούτε άλλο πρόσωπο της εν λόγω διοίκησης. Τέλος, δεν γνωρίζω καν εάν υπάρχει σύμβαση μεταξύ του υπουργείου Υγείας και του εν λόγω ιδιωτικού διαγνωστικού κέντρου».

Υπενθυμίζεται ότι θέμα ηθικής τάξης για τον Γκίκα Μαγιορκίνη και την παραμονή του στην θέση του μέλους της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας έχει θέσει από χθες ρητώς, με δήλωσή του, ο Ανδρέας Ξανθός.