Ενώ πολλοί είναι οι διοικητές νοσοκομείων του ΕΣΥ της χώρας μας, οι οποίοι αναμένουν ψυχρά και γραφειοκρατικά τις σχετικές εντολές εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, στο νοσοκομείο Βέροιας η διοίκηση προνοεί και βρίσκεται διαρκώς μπροστά από τις εξελίξεις στο «μέτωπο» του νέου κοροναϊού SARS – COV 2.

Έτσι, από τις 22 του περασμένου Αυγούστου, ο διοικητής του ιδρύματος, Ηλίας Πλιόγκας, είχε ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες για τη δημιουργία κλινικής COVID – 19 στο νοσοκομείο Βέροιας. Πριν η περιοχή βαφτεί «κόκκινη», ο Ηλίας Πλιόγκας και το προσωπικό του ιδρύματος μετακίνησαν ολόκληρη κλινική, την ορθοπεδική, η οποία βρίσκεται στον β' όροφο και τη συγχώνευσαν με εκείνη της χειρουργικής. Η διοίκηση του νοσοκομείου Βέροιας, μάλιστα, έστειλε το προσωπικό, δηλαδή έμπειρες νοσηλεύτριες στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ», στα τέλη του περασμένου Αυγούστου, προκειμένου να λάβει γνώση για το πρωτόκολλο λειτουργίας της κλινικής COVID – 19.

Το νοσοκομείο Βέροιας έδειξε, με αυτόν τον τρόπο, ότι λειτουργεί με ευελιξία, προνοητικότητα και, κυρίως, με αποφασιστικότητα.