Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα την επισφράγιση της συμφωνίας με τις Pfizer/BioNTech για την προμήθεια 300 εκατομμυρίων δόσεων του υποψήφιου εμβολίου τους κατά της Covid-19.

Η σημερινή σύμβαση με την κοινοπραξία BioNTech-Pfier επεκτείνει την ευρεία προσφορά εμβολίων που θα παραχθούν στην Ευρώπη και έρχεται να προστεθεί στις συμβάσεις που έχουν ήδη υπογραφεί με την AstraZeneca, τη Sanofi-GSK και τη Janssen Pharmaceutica NV και στις επιτυχώς ολοκληρωμένες διερευνητικές συνομιλίες με την CureVac και την Moderna. Αυτή η διαφοροποιημένη προσφορά εμβολίων θα διασφαλίσει ότι η Ευρώπη είναι καλά προετοιμασμένη για τον εμβολιασμό, μόλις τα εμβόλια αποδειχθούν ασφαλή και αποτελεσματικά.

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε σχετικά: «Ύστερα από τη χθεσινή, πολλά υποσχόμενη, ανακοίνωση της BioNTech και της Pfizer σχετικά με τις προοπτικές του εμβολίου τους, είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που ανακοινώνω τη σημερινή συμφωνία με την ευρωπαϊκή εταιρεία BioNTech και την Pfizer για την αγορά 300 εκατ. δόσεων του εμβολίου. Μ’ αυτή την τέταρτη σύμβαση, εδραιώνουμε πλέον μια εξαιρετικά στέρεη προσφορά υποψήφιων εμβολίων, τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο δοκιμών. Όταν εγκριθούν, θα διανεμηθούν γρήγορα φέρνοντάς μας έτσι πιο κοντά σε μια βιώσιμη λύση για την πανδημία».

Η συμφωνία προβλέπει ότι οι 27 χώρες θα αγοράσουν 200 εκατομμύρια δόσεις και έχουν επιλογή για την προμήθεια επιπλέον 100 εκατομμυρίων δόσεων.

Την είδηση ανακοίνωσε και μέσω του twitter o CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά: