Ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Μινεσότα ανακάλυψαν έναν πιθανώς νέο τρόπο με τον οποίο η διατροφή επηρεάζει τις ασθένειες που σχετίζονται με τη γήρανση, όπως αναφέρεται στη δημοσίευση της σχετικής μελέτης στο επιστημονικό περιοδικό «Molecular Cell». Επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας ήταν ο καθηγητής Νταγκ Μασέλ, ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του ανακάλυψε ότι το ελαιόλαδο, που βρίσκεται ψηλά στη μεσογειακή διατροφή, μπορεί να αποτελεί το κλειδί για τη βελτίωση του προσδόκιμου ζωής και για το μετριασμό των παθήσεων που σχετίζονται με τη γήρανση. Η ομάδα του καθηγητή, μάλιστα, υπέδειξε ότι συνδυαστικά με τη νηστεία, τον περιορισμό της πρόσληψης θερμίδων και την άσκηση, οι επιδράσεις της κατανάλωσης ελαιόλαδου είναι ακόμα πιο έντονες και προφανείς στο ανθρώπινο οργανισμό.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time