Ταξίδι στη Γερμανία για ένα πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού πραγματοποιούν πολλοί Έλληνες πολίτες, οι οποίοι έμαθαν ότι εκεί μπορούν να προμηθευτούν με άνεση «έγκυρα» green pass σε τιμές ευκαιρίας.

Το φαινόμενο αυτό με την ανάπτυξη της αγοράς πλαστών πιστοποιητικών έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στις αστυνομικές αρχές της Γερμανίας.

Η δράση των συγκεκριμένων παραχαρακτών έχει γίνει γνωστή και εκτός Γερμανίας, γι’ αυτό και πολλοί Έλληνες ταξιδεύουν εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr, μόλις την προηγούμενη Δευτέρα, δύο γυναίκες από τη Θεσσαλονίκη ταξίδεψαν αεροπορικώς για το Αμβούργο της Γερμανίας, με σκοπό να προμηθευτούν πλαστά ευρωπαϊκά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Πρόσωπο του στενού τους περιβάλλοντος δήλωσε ότι επιβιβάστηκαν στο αεροπλάνο με rapid test και, λίγες μέρες μετά, επέστρεψαν «εμβολιασμένες» και με τις δύο δόσεις κατά του κοροναϊού.

«Έχει μαθευτεί ότι οι τιμές στη Γερμανία είναι πολύ πιο χαμηλές σε σχέση με τη Βουλγαρία. Ουσιαστικά συνδύασαν φθηνά εισιτήρια και βόλτα στο Αμβούργο μαζί με πλαστά ευρωπαϊκά πιστοποιητικά εμβολιασμού. Γύρισαν πίσω εμβολιασμένες και με τις δύο δόσεις και με άλλες ημερομηνίες», δηλώνει, συμπληρώνοντας ότι η επαφή με μέλος του κυκλώματος ήταν διαπροσωπική και όχι online.


Ιδιαίτερα προσιτές οι τιμές των πιστοποιητικού-μαϊμού στη Γερμανία

Όπως αναφέρει το Thesstoday,gr, η τιμή για ένα πλαστό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού στη Γερμανία ξεκινά από μόλις 80 ευρώ, τη στιγμή που στη Βουλγαρία το ποσό αγγίζει ακόμη και τα 300 ευρώ.

Έλληνες πολίτες που διαμένουν στη Γερμανία εξηγούν στο ThessToday.gr ότι η επαφή συνήθως γίνεται μέσω εφαρμογής, ωστόσο σε αρκετές περιπτώσεις οι πλαστογράφοι προσεγγίζουν υποψήφιους πελάτες ακόμη και σε πάρκα.

«Προσωπικά με έχουν προσεγγίσει σε πάρκο για να μου πουλήσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού. Ρώτησα πόσο κάνει, μου είπαν ότι ξεκινά από 80 ευρώ και ανάλογα από τη δουλειά και την αληθοφάνεια του εγγράφου η τιμή μπορεί να αγγίξει ακόμη και τα 150 ευρώ» αναφέρει Ελληνίδα που ζει χρόνια στη Γερμανία.