Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίοι είναι θετικοί στην Covid-19, όμως είναι ασυμπτωματικοί, μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους μετά από επτά ημέρες σε απομόνωση, υπό την προϋπόθεση ότι θα προηγηθεί τεστ το οποίο θα είναι αρνητικό, ανακοίνωσε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων των ΗΠΑ (CDC).

Η νέα οδηγία, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, μειώνει τον χρόνο καραντίνας από τις 10 ημέρες στις 7, λόγω της αναμενόμενης αύξησης των μολύνσεων με τη μετάλλαξη Όμικρον. Η Όμικρον αποτελεί πλέον το 73% των μολύνσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με δήλωση του CDC.

Το National Nurses United δήλωσε ότι ο χρόνος καραντίνας μπορεί να μειωθεί περαιτέρω αν υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού λόγω του κορονοϊού, προσθέτοντας ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας που έχουν εμβολιαστεί πλήρως, συμπεριλαμβανομένης και της αναμνηστικής δόσης, δεν θα χρειάζεται να τεθούν σε καραντίνα στο σπίτι μετά την έκθεση υψηλού κινδύνου.

National Nurses United: Το χαρακτήρισε ως επικίνδυνη απόφαση

Ωστόσο, η National Nurses United το χαρακτήρισε ως επικίνδυνη απόφαση να αποδυναμώσει την απομόνωση και απαίτησε από το CDC να διατηρήσει την υπάρχουσα οδηγία.

«Η αποδυνάμωση της οδηγίας για απομόνωση, ενόψει του νέου καταστροφικού κύματος της COVID-19, θα έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω μετάδοση, την ασθένεια και τον θάνατο», δήλωσε η Triunfo-Cortez, πρόεδρος της National Nurses United.

Ο ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Άντονι Φάουτσι είχε δηλώσει την Τρίτη ότι οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο μείωσης της συνιστώμενης περιόδου καραντίνας των 10 ημερών για τους Αμερικανούς που βγαίνουν θετικοί σε τεστ για την Covid-19.