Τα Παρά-πρωινά μας
Τα Παρά-πρωινά μας Σωτήρης Ξενάκης Μπάγια Αντωνοπούλου
paidia_emvolia
Υγεία

Οξεία ηπατίτιδα: Τα υπάρχοντα εμβόλια δεν καλύπτουν τα παιδιά, λέει ο Μόσιαλος - Δεν προέρχεται από τους γνωστούς ιούς

Συμπτώματα, όπως οι γαστρεντερικές διαταραχές και η αλλαγή στα ούρα και τα κόπρανα, είναι «συναγερμός» για τους γονείς

Στα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας στα παιδιά , αλλά και στην πορεία της πανδημίας αναφέρθηκε ο Ηλίας Μόσιαλος, στο κεντριλο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ο καθηγητής αναφερόμενος στην οξεία ηπατίτιδα, επανέλαβε ότι «αν και δεν έχουμε κάτι σίγουρο, έχουμε πιο ασφαλείς υποθέσεις», εξηγώντας ότι «είναι πολύ πιθανότερο να προκαλείται από τον αδενοϊό, αλλά πιθανότερο να προκαλείται από συνδυασμό».

Επίσης, ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο η οξεία ηπατίτιδα να προκαλείται από το εμβόλιο κατά του κοροναϊού, ο Ηλίας Μόσιαλος το απέκλεισε, καθώς όπως είπε, «η συντριπτική πλειονότητα των παιδιών που πάσχουν, δεν έχουν εμβολιαστεί για τον κοροναϊό», τονίζοντας: «Το βέβαιο είναι ότι δεν προέρχεται από τους γνωστούς ιούς της ηπατίτιδας και δεν καλύπτεται από τα υπάρχοντα εμβόλια για την ηπατίτιδα».

Παράλληλα, επανέλαβε ότι συμπτώματα, όπως οι γαστρεντερικές διαταραχές και η αλλαγή στα ούρα και τα κόπρανα, είναι «συναγερμός» για τους γονείς, διευκρινίζοντας σχετικά με τη δυνατότητα μεταμόσχευσης ήπατος, την οποία δεν έχει η Ελλάδα ότι, «η χώρα μας έχει διασύνδεση με την Ιταλία. Αν χρειαστεί μόσχευμα, δεν θα υπάρχει πρόβλημα».

Πιο μεταδοτικές οι νέες μεταλλάξεις του κορoναϊού

«Πάντα υπάρχει περίπτωση να οδηγήσει σε αύξηση των κρουσμάτων η χαλάρωση», είπε ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αύξησης των κρουσμάτων μετά τη χαλάρωση του Πάσχα ενώ εξήγησε πως, η μετάλλαξη Ο2 και οι παραλλαγές της είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστούν.

«Θα μάθουμε να ζούμε με αυτήν, έχουμε τα αντιικά, πρέπει να πάρουμε και τα μονοκλωνικά και κυρίως να εμβολιαστούν οι άνω των 60, αυτό είναι το πρόβλημα της χώρας μας», συμπλήρωσε, εξηγώντας συνάμα, πως οι νέες μεταλλάξεις της Ο, αλλά και οι δύο νέες Β4 και Β5 που ήδη εμφανίστηκαν στη Μεγάλη Βρετανία και σε άλλες χώρες, δεν είναι πιο επιβαρυντικές, αλλά περισσότερο μεταδοτικές.