Σταθερά κυρίαρχη στη χώρα μας παραμένει η υπομετάλλαξη Όμικρον 5 του νέου κορονοϊού, η οποία αφορά το 87,7% επί του συνόλου των καταγεγραμμένων κρουσμάτων. Την ίδια στιγμή, έκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι η υπομετάλλαξη Όμικρον 2 έχει φτάσει στο 10,1% επί του συνόλου των καταγεγραμμένων κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στη χώρα μας.

Βέβαια, σύμφωνα με όσα αναφέρει στο parapolitika.gr ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης, η υπομετάλλαξη Όμικρον 2 δεν έχει δυναμική για να φτάσει πολύ πάνω από το 10% επί του συνόλου των καταγεγραμμένων κρουσμάτων του νέου κορονοϊού και, αντιθέτως, προϊόντος του χρόνου, η διασπορά της θα μειωθεί αισθητά.

Τέλος, όσον αφορά τις περιβόητες υπομεταλλάξεις της Όμικρον 5 BQ.1 και BQ.1.1, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχουν ξεπεράσει ακόμη συνολικά τα 50 καταγεγραμμένα κρούσματα, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο επιδημιολογικό δελτίο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).