Έντονη ανησυχία έχουν προκαλέσει στους παιδιάτρους τα αυξημένα κρούσματα γρίπης και άλλων αναπνευστικών ιώσεων, την ώρα που αναμένεται αύξηση και στα κρούσματα του κοροναϊού.

Με επιστολή της μάλιστα προς τον υπουργό Υγείας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων ζητεί την άμεση λήψη προληπτικών μέτρων στον μαθητικό πληθυσμό ώστε να προληφθεί η επιδείνωση της κατάστασης.

Όπως εκτιμούν, η κατάσταση δε θα είναι εύκολη, λόγω των μολύνσεων, αλλά και τον επαναμολύνσεων, καθώς οι υποπαραλλαγές ΒQ.1, BQ.1.1 και ΧΒΒ διαφεύγουν της ανοσίας.

Για τον λόγο αυτό στην επιστολή τους ζητούν την άμεση επαναφορά της μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους και κυρίως στα σχολεία.


Έξαρση ιώσεων και γρίπης στα σχολεία - Καμπανάκι χτυπούν οι γιατροί

Οι παιδίατροι επικαλούνται ως δεδομένα που θα ανατρέψουν επικίνδυνα την επιδημιολογική κατάσταση τις χαμηλές θερμοκρασίες που θα οδηγήσουν σε συγχρωτισμό σε κλειστούς χώρους, την παρέλευση μεγάλου χρονικού διαστήματος από την ολοκλήρωση του βασικού εμβολιασμού για τον κοροναϊό των παιδιών και των εφήβων και την αυξημένη νοσηρότητα που παρατηρείται τόσο του ιού της γρίπης, όσο και άλλων αναπνευστικών ιώσεων, με αποτέλεσμα να γεμίζουν τα παιδιατρικά νοσοκομεία κατά τη διάρκεια των εφημεριών.