Σχεδόν 4,9 εκατ. κάτοικοι της χώρας μας έχουν ήδη εγγραφεί στο νέο θεσμό της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, τον προσωπικό γιατρό.

Από τον περασμένο Οκτώβριο έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 8,5 εκατ. ιατρικές επισκέψεις, με 1 εκατ. κατοίκους της χώρας μας να επισκέπτονται κάθε μήνα τον προσωπικό γιατρό, τον οποίον έχουν επιλέξει. Κατά τη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του ιδίου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, και των γενικών γραμματέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους, και Δημόσιας Υγείας, Ειρήνης Αγαπηδάκη, συζητήθηκαν επίσης οι δράσεις και τα προγράμματα, που υλοποιούνται ήδη για την ανακαίνιση και την ενίσχυση του ιατρικού εξοπλισμού 156 Κέντρων Υγείας του ΕΣΥ όλης της χώρας, έργα τα οποία έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης.

«Αρκετά λοιπόν με την αποδιοργάνωση και απαξίωση της δημόσιας περίθαλψης , ειδικά στις άγονες και νησιωτικές περιοχές. Αρκετά με τη νεοφιλελεύθερη εμμονή για ιδιωτικοποιήσεις και την προκλητική στήριξη των επιχειρηματιών υγείας. Μας αξίζει μια καλύτερη προοπτική για το ΕΣΥ και τους ανθρώπους του”, αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε γραπτή του δήλωση ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, αναφερόμενος στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας της χώρας μας...