«Άδοξα» αναμένεται να καταλήξει ο ισχυρισμός και η προσπάθεια της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) να καταρρίψει την προκήρυξη της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα, για 126 θέσεις συντονιστών διευθυντών–γιατρών του ΕΣΥ για όλη της χώρα.

Η ΟΕΝΓΕ αποφάσισε χθες το βράδυ να ζητήσει κατεπειγόντως συνάντηση με την υπηρεσιακή υπουργό Εσωτερικών, Καλλιόπη Σπανού, προκειμένου να ζητήσουν την ακύρωση της προκήρυξης, λόγω, όπως ισχυρίζεται η ΟΕΝΓΕ, της νομοθεσίας η οποία αφορά τους περιορισμούς της προεκλογικής περιόδου.

Η συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών αναμένεται να πραγματοποιηθεί κανονικά, αλλά η Καλλιόπη Σπανού θα εξηγήσει στους συνδικαλιστές γιατρούς του ΕΣΥ ότι, σύμφωνα με τον σχετικό νόμο του 1994 για τα της προεκλογικής περιόδου, οι υπηρεσιακές μεταβολές, ακόμα και οι προσλήψεις για τον τομέα της Υγείας, εξαιρούνται ρητώς του σχετικού νόμου, ο οποίος απαγορεύει γενικώς τέτοιες μεταβολές εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Υπενθυμίζεται ότι την ακύρωση της προκήρυξης της Μίνας Γκάγκα έχει ήδη ζητήσει με ανακοίνωσή του από την Καλλιόπη Σπανού μόνον το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο φαίνεται αγνοεί την ύπαρξη και την ισχύ του σχετικού νόμου του 1994...