Με πολύ τιμητικά λόγια εκ μέρους των εκπροσώπων του τμήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την Ευρώπη, σχετικά με τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για τη βελτίωση της παρεχόμενης περίθαλψης από το δημόσιο σύστημα Υγείας της χώρας μας, υπεγράφη χθες το απόγευμα η συμφωνία μεταξύ του ελληνικού Υπουργείου Υγείας και του τμήματος Ευρώπης του ΠΟΥ, η οποία έχει στόχο την εκπόνηση εκ μέρους του ΠΟΥ έργου με θέμα «Ανάπτυξη και Εφαρμογή Πλαισίου Μέτρησης και Αξιολόγησης της Ποιότητας της Υγειονομικής Περίθαλψης στην Ελλάδα». 

Τη συμφωνία υπέγραψαν ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, και ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ Ευρώπης, δρ Hans Kluge, ο οποίος το έκανε μέσω τηλεδιάσκεψης, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος καλύπτει το χρηματοδοτικό μέρος του έργου.

«Υψηλής ποιότητας υπηρεσίες φροντίδας για τον ελληνικό λαό»

Κατά την τελετή υπογραφής οι δύο υπουργοί και ο εκπρόσωπος του περιφερειακού διευθυντή του ΠΟΥ Ευρώπης επισήμαναν: «Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος για την ευκαιρία να μετέχω σε αυτήν την προσπάθεια, που έχει στόχο την προσφορά υψηλής ποιότητας υπηρεσιών φροντίδας στον ελληνικό λαό - κοινό στόχο για όλη την ανθρωπότητα και βασική αρμοδιότητα για όλες τις κυβερνήσεις, πολύ περισσότερο στην Ευρώπη. Πρέπει να επισημάνω ότι δεν θα ήμασταν εδώ σήμερα εάν δεν υπήρχε η βούληση του υπουργού Υγείας, κ. Θάνου Πλεύρη, και η δουλειά της ομάδας του ώστε από μια ιδέα που ξεκίνησε πριν από περίπου 2 χρόνια να φθάσουμε στην υπογραφή του τελικού κειμένου της συμφωνίας, γι’ αυτό και τους ευχαριστώ θερμά», σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

«Πρώτη προτεραιότητα η αναβάθμιση της ποιότητας στο ΕΣΥ»

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανέφερε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τη συνεργασία που είχαμε τους 20 αυτούς μήνες. Δίνουμε πολύ μεγάλη έμφαση στην ποιότητα και πιστεύουμε ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μέσα από αυτό το πρόγραμμα θα μας βοηθήσει προκειμένου να αναβαθμίσουμε την ποιότητα στο Εθνικό μας Σύστημα Υγείας, που είναι πρώτη μας προτεραιότητα».

«Σημαντικά βήματα προς τη βελτίωση της ποιότητας της περίθαλψης»

Ο Joao Breda, επικεφαλής του Γραφείου Αθήνας για την Ποιότητα της Φροντίδας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας-Περιφερειακό Γραφείο για την Ευρώπη τόνισε: «Είναι τιμή μου να βρίσκομαι σήμερα εδώ εκ μέρους του περιφερειακού διευθυντή του ΠΟΥ Ευρώπης, δρ Hans Kluge, και θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη για την εμπιστοσύνη που έχετε δείξει στο έργο μας. Η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα προς τη βελτίωση της ποιότητας της περίθαλψης και αυτό δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να κάνουμε μέσα από αυτό το πρότζεκτ. Η χώρα σας είναι σημαντικό μέλος του ΠΟΥ/Ευρώπης και ευχαριστώ θερμά την ελληνική κυβέρνηση για την υποστήριξη που έχει δείξει τόσο στο Γραφείο της Αθήνας για την Ποιότητα της Φροντίδας όσο και στα υπόλοιπα κράτη της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας του ΠΟΥ, θέτοντας ως προτεραιότητα την ποιότητα της περίθαλψης».

Στην τελετή υπογραφής παρέστησαν υπηρεσιακοί παράγοντες και στελέχη του περιφερειακού γραφείου Ευρώπης του ΠΟΥ, όπως ο Βίων Ψιακής, σύμβουλος στο Γραφείο Αθήνας για την Ποιότητα της Φροντίδας.